LIGE PETICE

Luis Suarez operiran. Ova sezona je za njega završena

Foto: Getty Images / Guliver Image

LOŠE vijesti i težak udarac za Barcelonu i sve njene navijače. Luis Suarez podvrgnut je operaciji koljena i bit će izvan terena čak četiri mjeseca. To znači da je ova sezona za sjajnog urugvajskog napadača praktički završena. 

Već dugo se Suarez mučio s ozljedom koljena. No i kao takav je uz sve probleme ove sezone zabio 14 golova i 11 puta asistirao za španjolskog prvaka i zajedno s Leom Messijem nosio Blaugranu na svojim leđima, a proglašen je najboljim igračem prosinca u prvenstvu. 

Međutim, sada Barca ostaje bez jednog od najvažnijih igrača u nastavku mrtve utrke s Realom za naslov prvaka, kao i uoči osmine finala Lige prvaka, gdje je čeka Napoli. 

Zato čelnici katalonskog kluba imaju više od pola mjeseca za dovesti njegovu zamjenu ili pričekati da trener Ernesto Valverde, koji je nikad bliže otkazu, uskrsne i genijalnim planom uspije zamijeniti Urugvajca nekim od postojećih igrača u momčadi, što je malo vjerojatno. Zato se može očekivati Barcin lov na neku od zvijezda, a kao velika želja do sada se spominjao napadač Intera Lautaro Martinez. Također, iako stidljivije, nedavno je isplivalo i ime Brune Petkovića.

Suarez je svih prethodnih šest godina bio jedan od najboljih igrača Barcelone, čemu svjedoči i statistika. U 270 utakmica zabio je 191 gol i 107 puta asistirao, a osvojio je 13 trofeja, od čega po četiri La Lige i Kupa Kralja, kao i Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo 2015. godine. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više