NBA LIGA

Luka Dončić konačno potpisao bogati sponzorski ugovor

Foto: Getty Images

LUKA DONČIĆ večeras će se vratiti košarci na utakmici Dallasa protiv San Antonija, nakon što je propustio posljednja četiri susreta zbog ozljede gležnja, ali to nije najvažnija današnja vijest vezana za slovenskog vunderkinda.

Nike je objavio da je Dončić postao maneken Jordan Branda. Ono o čemu se pisalo već danima sad je tako dobilo i službenu potvrdu.

"Uzbuđen sam jer se priključujem tako talentiranom društvu i jer sam dobio privilegij da definiram iduću generaciju Jordan Branda. Michael Jordan mi je bio idol dok sam odrastao, pa je velika čast predstavljati brend takve ikone, pogotovo za klinca iz Slovenije", rekao je Dončić, a stoji u Nikeovoj objavi.

Nije službeno objavljena ni visina ni trajanje ugovora, tek da se radi o višegodišnjem ugovoru, jer još nisu ni utanačeni svi detalji, ali nagađa se da će Luka u idućih pet godina dobiti 100 milijuna dolara, odnosno 20 po sezoni. Postat će prvi europski košarkaš koji će imati vlastitu liniju obuće sa svojim imenom pod Jordan Brandom.

Dončić je očarao NBA svijet u svojoj prvoj sezoni, u kojoj je uvjerljivo ponio nagradu za novaka godine, a ove sezone već ga se spominje kao kandidata za MVP-a. Sasvim je blizu prosjeka od 30 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, a već je ostvario više triple-doubleova s barem 30 koševa nego itko u povijesti prije 21. rođendana.

"Luka je fenomenalan igrač, i to u tako mladoj dobi. Pokazuje vještine koje mnogi moraju razvijati godinama. Bit će nevjerojatno gledati ga kako nastavlja napredovati u NBA ligi. Uzbuđeni smo što mu možemo poželjeti dobrodošlicu u obitelj Jordan Branda. On će zaokružiti roster nevjerojatnih talenata koji će predstavljati Jordan Brand idućoj generaciji", poručio je Michael Jordan u priopćenju.

Osim Dončića, Jordan Brand je ove godine potpisao ugovore sa Zionom Williamsonom, Jaysonom Tatumom i talentiranim Japancem Ruijem Hachimurom, WNBA košarkašicama Asiom Durr i Kiom Nurse te NFL quarterbackom Dwayneom Haskinsom.

Pročitajte više