"Luka Modrić je zadao Capellu glavobolju"

FABIO CAPELLO bio je jučer na tribinama Ernst Happel stadiona kako bi vidio što zapravo Hrvatska može, jer već na jesen opet se sastaju Hrvatska i Engleska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

I dok je cijela Hrvatska pomalo razočarana igrom Bilićeve momčadi, unatoč osvojenim vrlo važnim bodovima, Englezi kao da su gledali drugu utakmicu. Ili žele Hrvatsku prokazati boljom nego što je zaista bila, zato što je upravo njihovu reprezentaciju izbacila s Eura.

Osim što svi engleski mediji hvale Luku Modrića, komentator Daily Maila nahvalio je i cijelu našu momčad. "Samo tri minute je trebalo Hrvatskoj da  neutraliziraju austrijski optimizam. Bilo je brutalno. Najbrže dosuđeni jedanaesterac u povijesti Europskih prvenstava srušio je sve nade domaćina,  podsjećajući Englesku kako će biti teško u predstojećim kvalifikacijama za SP", piše Daily Mail.

"Fabio Capello, izbornik koji je naslijedio, toliko Englezima omraženog, Stevea McClarena, imao je priliku dobro proučiti protivnika koji stoji između Engleske i njezinog plasmana na Svjetsko prvenstvo i bilo je zaista neugodno iskustvo!", uvjeren je komentator Daily Maila, koji nastavlja s hvalospjevom našoj momčadi:

"Čak i bez ozlijeđenog Eduarda, Hrvatska je alarmantno opasna. Tehnički izvrsni, zaslužili su pobjedu protiv nadahnute, ali limitirane austrijske momčadi. Treba spomenuti i Luku Modrića koji će biti prava prijetnja za Englesku", tvrde Englezi te dodaju kako je Bilić jednom rekao kako je samo Kaka bolji od Modrića.

"Ne samo da je Modrić asistirao za penal, već ga je i zabio minutu kasnije, dominirao je sredinom terena i Capello će sigurno morati vrlo pažljivo odabrati svoj vezni red kako bi mogli parirati Modriću. Veznjaci poput Hargearvesa i Barryja bit će nam prijeko potrebni", zaključuje komentator Daily Maila.

> The Sun o Modriću: "Luka´s the modfather"

Osim Suna, i neki su se drugi britanski mediji pogirali s imenom Modrića, pa je tako škotski Daily Record imao naslov: "He´s Mod in heaven", a na jednom portalu primijetili smo naslov "Looking at Luka!".

Komentator Times Online cijeli je svoj komentar uoči utakmice posvetio upravo Luki, a osim njegovih kvaliteta i mišljenja stručnjaka o njemu, spomenuo je kako će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će proteći Lukino predstavljanje u Tottenhamu ukoliko u njihovim redovima još uvijek bude Paul Robinson. Naime, Jonathan Northcroft opisao je Robinsona kao igrača koji ne prašta lako i koji teško prima kritike, a baš je Luka nakon hrvatske pobjede nad Engleskom u Zagrebu rekao je Hrvatska iskoristila Robinsonovu slabost da bi došla do tri boda. 

H.A.
Foto: Index

Pročitajte više