"Hrvatska igra na niskom tehničkom nivou"

AUSTRIJA je vrlo loše ušla u utakmicu protiv Hrvatske i već se u četvrtoj minuti susreta našla u rezultatskom deficitu, da bi tek pred kraj poluvremena sastavili konce u svojim redovima i prokrenuli juriš na hrvatskog vratara kojeg naposljetku nisu uspjeli matirati.

Niti jedan strani medij nije oduševljen hrvatskom predstavom jučer, napominjući kako Hrvatska nije pokazala da je kvalitetnija reprezentacija od austrijske.

Za španjolsku Marcu, "domaćini su nezasluženo izgubili golom iz jedanaesterca". Vodeći madridski dnevnik piše da je "Austrija pokušala sve s mnogo motiva, dok momci Slavena Bilića nisu uspijevali spriječiti dominaciju nabujalog domaćina, gladnog golova. Hrvati su se poslužili gubljenjem vremena da bi sačuvali svoju teško stečenu pobjedu, dok je Austrija platila svoje grijehe i nedostatak igre u prvom dijelu."

Vrlo borbena Austrija ipak nije imala snage pobijediti Hrvatsku koja je opravdano bila favorit ovog susreta. Austrija jednostavno nije reprezentacija koja bi se mogla nositi s Hrvatskom, kao ni reprezentacija koja bi mogla učiniti za sebe povoljan rezultat protiv Njemačke ili Poljske u posljednja dva kola skupine. 

Iz sivila momčadi izdignuli su se Modrić i Plete

Britanski i njemački mediji iznimno su zadovoljni nastupom Luke Modrića za kojega smatraju kako je opravdao svoju visoku cijenu iako je u prvom poluvremenu bio nevidljiv, ali je rutinerski zabio iz jedanaesterca, kao i našim vratarom Stipom Pletikosom koji je, u njemačkom Bildu, proglašen igračem utakmice. 

Slično mišljenje zastupa i drugi španjolski list, As, koji međutim naglašava da je sudac poštedio Pogatetza drugog žutog kartona "zbog očiglednog povlačenja i udaranja Olića kad je već imao opomenu." Prema Asu, Hrvatska je pobijedila "uz pomoć zakona najmanjeg napora, igrajući vrlo konzervativno čim su došli u vodstvo početkom utakmice. Škrtu hrvatsku igru iskoristili su domaći da se bace u potragu za izjednačenjem. Austrijancima nije nedostajalo emocija i vjere, već kvalitete, koju Hrvatska ima, ali je nije pokazala."

I talijanska Gazzetta dello Sport slaže se da je "Hrvatska pokazala više kvalitete od Austrije, ali sigurno nije oduševila. Domaći su uložili zvjerski napor da uspostave vjerodostojni manevar te su pred kraj prvog dijela uspostavili presing. U posljednjih 20-25 minuta, Austrija je mljela, dok se Hrvatska, premalo ambiciozna, našla pritisnuta na užad."

Portugalski Maisfutebol ocijenio je da je igra imala "nizak tehnički nivo", a da je "kockasta momčad, označena jednim od otkrića Eura, brzo odustala od igre, usredotočivši se na obranu naspram Austriji, koja se naprezala, ali nije bila jako opasna. Kao i u prethodnom nastupu Švicarske, u zraku je ostao okus nepravde."

Totalsport/R.J.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara