HRVATSKI NOGOMETAŠI

Luka Modrić večeras ima priliku ispisati povijest Real Madrida

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ večeras ima priliku ponovno se upisati u povijest Real Madrida. Ako nastupi večeras na Giuseppe Meazzi u susretu prvog kola Lige prvaka protiv Intera, postat će drugi nogometaš u povijesti Reala koji je zaigrao u Ligi prvaka s 36 ili više godina.

Prije njega je to uspio samo Chendo, legendarni desni bek madridskog kluba, koji je u 16 godina za Real sakupio 363 nastupa i osvojio sve što se moglo osvojiti.

Zaradio aplauz prije samo tri dana

Očekuje se da će Modrić večeras barem kao zamjena zaigrati protiv talijanskog prvaka, a s druge strane bi u prvoj postavi trebao biti Marcelo Brozović.

Modrić je prije tri dana odigrao sjajnu povratničku utakmicu Real Madrida na Santiago Bernabeuu. Hrvatski veznjak je igrao do 79. minute u pobjedi nad Celtom Vigo, nakon čega je dobio ovacije 20.000 okupljenih na tribinama i novi niz hvalospjeva španjolskih medija.

Oduševio novinara BBC-ja

Njegovu izvedbu prokomentirao je i novinar BBC-ja Raj Chohan, koji se pita je li neki drugi veznjak u povijesti nogometa igrao tako dobro s navršenih 36 godina.

"Je li postojao neki veznjak koji je zadržao ovakvu razinu igre sa svojih 36 godina? Modrić i dalje rješava utakmice, kao što je to napravio danas. Ludost", napisao je Chohan.

Pročitajte više