Luka "PerkZ" Perković ide po petu titulu prvaka Europe

Foto: LoLesports/Flickr

Najpoznatiji hrvatski profesionalni gejmer Luka "PerkZ" Perković nastavlja s fenomenalnim rezultatima. Nakon što su prošle sezone po rekordni četvrti put zaredom osvojili europski League of Legends Championship Series, sada će imati priliku produžiti taj nevjerojatni niz. Uspjeh je utoliko veći što je PerkZ jedini preostali igrač iz stare postave te je bio zadužen za okupljanje nove ekipe. Mnogi su sumnjali, ali G2 Esports je ponovo u doigravanju.
 
>>EVO KOLIKO ZARAĐUJU IGRAČI ESPORTA Hrvat među najplaćenijima
 
G2 Esports s novom ekipom nije dobro započeo sezonu. Izgubili su tri od četiri prva meča u natjecanju i mnogi su ih kritizirali kako nova postava nema kapacitet za nastavak dominacije u Europi. Međutim, kako je natjecanje odmicalo tako se G2 Esports poboljšavao. Ovog vikenda su s dvije pobjede osigurali drugo mjesto u regularnom dijelu natjecanja što im osigurava polufinale doigravanja. Jedina bolja ekipa ove sezone bio je Fnatic, koji je zadržao većinu iste postave od prošle sezone. 
 
Foto: LoLesports/Flickr
 
Što se tiče individualnog učinka PerkZ je i dalje po mišljenju mnogih jedan od najboljih igrača u Europi. Na svojoj poziciji i najbolji. Nezamjetno bolju statistiku na mid poziciji ima jedino Jin "Blanc" Seong-min iz ekipe ROCCAT, koja je izjednačena s H2K i Misfits Gamingom na petom mjestu.  U doigravanju ćemo tako uz Fnatic i G2 Esports vidjeti Splyce, Team Vitality, H2K i ROCCAT. Mečevi doigravanja počinju već 23. ožujka, a pobjednika ćemo saznati u finalu koje se igra 8. travnja.
 
PerkZ je uspio okupiti novu ekipu te ju tijekom sezone dovesti u polufinale europskog LCS-a i to sve u prilično kratkom vremenu. Prihvatio je činjenicu da će on biti okosnica ekipe, a da to tako ostane i u budućnosti pobrinuo se G2 Esports koji mu je početkom godine ponudio novi trogodišnji ugovor. Ove sezone PerkZ je pokazao da nije samo odličan igrač, već da je spreman voditi i preuzeti odgovornost, a ima tek 19 godina.

Pročitajte više