Lukasz Fabianski: Usrećit ćemo poljske navijače kada osvojimo europsku krunu

POLJACI prepuni optimizma najavljuju pohod na europski tron. U momčad je pozvan i Wojciech Szczesny, mladi 18-godišnji vratar Arsenala.

Tomasz Kuszczak sutra kao drugi vratar Manchester Uniteda igra finale Lige Prvaka protiv Chelsea dok Arthura Boruca očekuje utakmica za Celtic protiv Dundee Uniteda.

Dok je situacija sa vratarima takva, mladi vratar Wojciech Szczesny, sin bivšeg poljskog nacionalnog vratara i četvrti vratar Arsenala, pozvan je da pomogne svojoj nacionalnoj vrsti koja ima reprezentativne pripreme u Donaueschingenu na jugu Njemačke.

"Dobio sam priliku priključiti se momčadi u Donaueschingenu i bio bi lud da se nisam odazvao pozivu i iskoristio priliku", rekao je mladi vratar koji će sa reprezentacijom biti do dolaska dvojce standardnih vratara.

"Vrlo vjerojatno ću tamo sakupiti vrijedno iskustvo, ali i ostaviti dobar dojam. Znam da me trener gledao na Fifa U-20 Svjetskom prvenstvu u Kanadi prošle godine i očekujem njegov poziv za neke naredne prijateljske utakmice nakon Eura", kazao je Wojciech Szczesny u nadi kako će jednog dana zaigrati za nacionalnu vrstu.

Poljska će osvojiti turnir

Lukasz Fabianski, jedan od trojce vratara pozvanih na Euro, za Poljske nacionalne medije izjavljuje kako svi u kampu "opasno" treniraju i kako nije previše važno kada će se Tomasz Kuszczak i Artur Boruc priključiti reprezentaciji. Fabianski je potvrdio nagađanja novinara kako trener Beenhakker još uvijek nije odlučio tko će biti prvi vratar Poljske na Euru.

"Mislim da u ovom trenutku nije važno tko je u svojim klubovima igrao redovito. Ja sam u odličnoj formi, dobro se osjećam i usprkos tome što sam cijelo vrijeme sjedio na klupi Arsenala, trenirao sam dobro i teško te mislim da zaslužujem biti prvi vratar reprezentacije", rekao je Fabianski koji se nada da će stati između poljskih vratnica na Euru.

Fabianski se osvrnuo i na ciljeve koje reprezentacija ima na predstojećem europskom prvenstvu:

"Ja sam mišljenja kako imamo veliko iskustvo sa prijašnjeg Svjetskog prvenstva i kako nam to može pomoći da budemo pametniji i ostvarimo "nešto veće" na ovom turniru. Željeli bi usrećiti naše vjerne navijače i omogućiti im nezaboravne trenutke - to ćemo učiniti kada osvojimo europsku krunu", optimistično je zaključio Fabianski.  

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više