Luković i Bandić časte finalom Davis Cupa u Areni

Foto: Index / HTS 

DIREKTOR Zagrebačke banke i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković dogovorio je s Milanom Bandićem ispred Grada Zagreba organizaciju Davis Cup finala u zagrebačkoj Areni u sutdenom. Nakon što su riješili problem preklapanja termina s Marvelovim spektaklom, Bandić i Luković riješili su ono najvažnije - pitanje financiranja.

"Nema nikakvih penala, nema nikakve štete. Organizatori i Arena Zagreb su se dogovorili da će se održati program u prosincu. Hvala organizatorima Marvela, što su imali senzibilitet za potrebe hrvatske Davis Cup reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza. S obzirom na zahtjeve ITF-a, ovo se finale u Hrvatskoj moglo održati jedino u Zagrebu, u Areni. Očekujemo sjajnu sportsku predstavu i pobjedu Hrvatske", u uvodu je kazao Bandićev pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Cijena sedam do osam milijuna kuna 

Troškovi organizacije finalnog dvoboja procjenjeni su na šest do sedam milijuna kuna, a na koji će način to biti financirano pojasnio je predsjednik Luković.

"Trećina otpada na najam i troškove osiguranja dvorane. Dvije trećine su ostali troškovi, a to ćemo popola pokriti Grad Zagreb i Hrvatski teniski savez sa svojim sponzorima."

Ivica Lovrić je uvjeren da će dva mjeseca biti sasvim dovoljna za pripremu dvoboja te da će sva tri dana Arena biti popunjena, a Franjo Luković je naglasio važnost podrške s tribina.

"To je prilika da se zagrebačka publika i publika iz cijele Hrvatske pokaže jednako dobrom ili boljom od one zadarske. Podrška publike u takvim susretima je izuzetno važna i moguće presudna. Mi ćemo sve napraviti da našim igračima to osiguramo", zaključio je.

Pročitajte više