LIGA PRVAKA

LYON - BARCELONA 0:0 Jalova Barca promašivala i preživjela prečku

Foto: EPA

TREĆI put od četiri dosadašnja gostovanja (uz jednu pobjedu) Barcelona je remizirala kod Lyona. Katalonci u prvom meču osmine finala Lige prvaka, koji je završio bez golova, nisu uspjeli probiti borbene i hrabre Francuze na stadionu Groupama.

Lyon i Barcelona su u osmini finala igrali i prije deset godina, a Barca je tada prošla dalje ukupnim rezultatom 6:3 (1:1, 5:2). 

Bio je španjolski prvak bolji rival, držao loptu u posjedu, stvarao prilike, ali je sve to djelovalo jalovo i sterilno protiv organiziranog protivnika koji je u svakom trenutku znao što želi, najprije obraniti svoj gol pa iz kontranapada ugroziti goste.

Najveću priliku na utakmici Lyon je imao u devetoj minuti, kada je Terrier opalio s 20 metara, a vratar Ter Stegen uspio skrenuti loptu u prečku i spasiti Barcu šokantno primljenog gola na startu utakmice. U prvom dijelu prvog poluvremena Lyon je igrao hrabro naprijed i nadigravao se s Ivanom Rakitićem i društvom, a onda se ipak morao povući. Baš je sredinom prvog dijela Raketa, koji je opet odigrao na visokoj razini, bio blizu gola, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca završio pored lijeve vratnice. 

Uspostavili su Katalonci kontrolu i vršili sve veći pritisak u nastavku utakmice, a najbolju priliku propustio je Ousmane Dembele u 20. minuti, kada mu je zicer s lijeve strane obranio sjajni vratar Anthony Lopes.

Lionel Messi pokušavao je pronaći put do gola Lyona i barem asistirati suigračima, ali se domaćin dobro branio, a kada bi obrana kapitulirala, tu je bio vratar Lopes kao neprelazna prepreka za igrače Barce. Međutim, u 70. minuti i on je imao sreće. Poslije ubačaja s lijeve strane Luis Suarez je sa 17 metara u padu Lopesa uhvatio na krivoj nozi i šutirao u lijevi kut, ali je njegov projektil završio tik pored vratnice.

Kako se dvoboj bližio kraju tako je Barca sve više pritiskala, a Lyon se sve više branio. Pokušavali su Coutinho i Pique iz daljine, ali je Lopes bez problema zaustavljao njihove udarce i donio svojoj momčadi odličan remi bez golova, pa bi Lavovi eventualnim pogotkom na Nou Campu itekako mogli ugroziti, pa i senzacionalno eliminirati ekipu Ernesta Valverdea.

LYON - BARCELONA 0:0

LYON. Stadion Parc Olympique Lyonnais - 59.000 gledatelja. Sudac: Cüneyt Çakir (Turska). Žuti kartoni: Aouar, Dubois / Sergi Roberto, Semedo

LYON: Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy - Ndombele (od 85. Cheikh), Aouar - Traore (od 69. Tousart), Depay, Terrier (od 76. Cornet) - Dembele 

BARCELONA: Ter Stegen - Semede, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto (od 81. Vidal), Busquets, Rakitić - Messi, Suarez, Dembele (od 68. Coutinho)

Pročitajte više