Ostali sportovi

Mađarski olimpijac umro od korone u 51. godini. Bio je žestoki antivakser

Foto: EPA

OSVAJAČ zlatne medalje na karikama na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine i srebra iz Atlante četiri godine ranije, mađarski gimnastičar Szilveszter Csollany (51) umro je nakon što je prošlog mjeseca hospitaliziran zbog koronavirusa, objavio je Reuters.

Sudeći po njegovim objavama po Facebooku, Csollany se protivio cijepljenju. Dijelio je razne antivakserske objave s drugih profila, a jedna takva je i vijest s rumunjskog portala Informatialibera, u čijem naslovu stoji da su izraelska cjepiva veliki promašaj i da veliki broj ljudi koji su primili treću dozu završava u bolnicama.

Ipak, mađarski Blikk je objavio da je Csollany primio vektorsko cjepivo Janssen, ali tek kad se početkom studenog razbolio od koronavirusa. Cjepivo je primio dva tjedna prije nego je završio u bolnici, a to nije bilo dovoljno da lijek na vrijeme pruži adekvatnu zaštitu njegovom organizmu. 

Csollany je 2002. osvojio i zlato na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu, a sa svjetskih prvenstava ima i pet srebrnih medalja. Mađarska ga je 2000. godine izabrala za sportaša godine u ovoj zemlji. Umirovio se 2004. godine i postao trener dječje gimnastike. 

Pročitajte više