KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Makedonija protiv Portugala sanja čudo kakvo je priredila u Italiji: "Nećemo stati"

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Portugala i Makedonije igrat će u Portu za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Makedonci traže drugo "čudo" nakon što su u Palermu izbacili Italiju golom Trajkovskog u sudačkoj nadoknadi, a Portugal u ovu utakmicu ulazi s velikom opreznošću jer je u posljednjem kolu kvalifikacija izgubio prvo mjesto u skupini i vizu za Katar porazom od Srbije u Lisabonu (1:2).

"Makedonci su iznenadili Italiju, ali ta je selekcija pobijedila i Nijemce u Duisburgu. Ovo je finale, a finale je uvijek teško, bio sam dio takvih utakmica i znam o čemu pričam. Pristupit ćemo utakmici s Makedoncima s istim poštovanjem koje smo pokazali protiv Turske", rekao je portugalski izbornik Fernando Santos.

Nogomet se promijenio

"U ovom trenutku nogomet je drugačiji. Svatko može pobijediti svakoga. Imena, brojke i statistika nisu bitni", upozorio je portugalski veznjak Joao Moutinho na pitanje o suočavanju sa zemljom od dva milijuna ljudi, čiji su nogometaši na skromnom 67. mjestu na svijetu.

Izbornik Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski istaknuo je da njegova momčad ne želi stati nakon pobjede u Palermu.

"Pobijedili smo jednu od najboljih momčadi na svijetu. Nećemo stati ovdje, imamo još jedan korak do Svjetskog prvenstva. Na dobrom smo putu da potvrdimo zašto smo među 20 najboljih momčadi u Europi", rekao je Milevski.

"Iskreno, ovo bi mogla biti jedna od najtežih i najuzbudljivijih utakmica za sve nas. Imamo 90 minuta da ispunimo svoj san iz djetinjstva, i ne samo naš već i cijele zemlje", izjavio je veznjak Elif Elmas.

Dvadeset sigurnih

Posljednji putnik u Katar iz Europe bit će poznat u lipnju, kada Wales dočekuje boljeg protivnika iz utakmice Škotska - Ukrajina koja je zbog rata u Ukrajini odgođena za lipanj.

Dosad je plasman na Svjetsko prvenstvo osiguralo 20 reprezentacija - Hrvatska, Danska, Njemačka, Francuska, Belgija, Srbija, Španjolska, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Brazil, Argentina, Ekvador, Urugvaj, Kanada, Katar, Iran, Južna Koreja, Japan i Saudijska Arabija.

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo na rasporedu je 1. travnja u Dohi.

Pročitajte više