Maldini: Dvije najjače momčadi su ispale iz Lige prvaka

KAPETAN Milana Paolo Maldini očekuje još jedan veliki uspjeh u Europi i ističe kako je osvajanje Lige prvaka jedini način na koji Rossoneri mogu spasiti ovu sezonu.

Milan je ove sezone naveliko podbacio u domaćem prvenstvu, za što najviše mogu zahvaliti kaznenim bodovima koje su zaradili zbog sudjelovanja u skandalu Calciopoli. Ipak mogu biti sretni što, za razliku od Juventusa, nisu završili u Serie B. Kad se tome doda i izvrsna forma koju ove sezone pokazuje njihov najveći rival Inter, prilično je jasno da Milanesi u Serie A nemaju više što tražiti.

Stoga je Liga prvaka dodatno dobila na važnosti za ekipu Milana, a posebno za 38-godišnjeg Maldinija kojem je ovo oproštajna sezona i sigurno je da se želi od nogometa rastati uz veliko slavlje dostojno njegove karijere.

"Liga prvaka nam je već godinama glavni cilj. Tokom godina imamo niz dobrih rezultata u ovom natjecanju i nadamo se da će se to nastaviti i ove sezone. Istina je da bismo se morali malo više potruditi u domaćem prvenstvu, ali i u njemu smo se približili svom minimalnom cilju, četvrtom mjestu. Neuspješna sezona ipak i dalje može postati fenomenalna ako uspijemo osvojiti Ligu prvaka", rekao je Maldini talijanskim medijima.

Maldini ne vidi razlog zašto ne bi uspjeli proći u polufinale i prisjeća se prošlogodišnjeg uspjeha protiv Bayerna koji u međuvremenu nije znatno promijenio momčad.

"Bayern je više manje ista momčad kao i prošle godine, a ni mi nismo prošli kroz neke velike promjene. Stoga očekujem sličnu utakmicu kao što je ona koju smo odigrali u ožujku prošle godine. To što igramo prvu utakmicu kod kuće nije prednost, ali nije ni nešto zbog čega bi se trebali brinuti", kaže Maldini.

"Vjerujemo u sebe, između ostalog i zbog toga što smo mi jedina ekipa među preostalih osam koja se i prošle godine natjecala u ovom stadiju Lige prvaka. Dvije najjače momčadi, Barcelona i Inter, su ispale, a sve smo ostale ekipe sposobni pobijediti. Mnoge od preostalih ekipa također imaju probleme u domaćim prvenstvima, pogledajte samo Liverpool i Bayern. A ne treba nikako zaboraviti ni da je Milanu oduvijek dobro išlo u Ligi prvaka", kaže Maldini.

Milan je ovaj vikend igrao protiv Rome na Olimpicu u utakmici koja je završila rezultatom 1-1. Trener Carlo Ancelotti nada se da njegova ekipa može ponoviti predstavu kakvu je pokazala u drugom poluvremenu utakmice protiv Rome.

"Morat ćemo igrati nešto agresivnije nego što smo igrali u prvom dijelu utakmice s Romom. Ako ste gledali tu utakmicu mogli ste vidjeti da se duh momčadi potpuno promijenio u drugom poluvremenu, koje su odigrali jako dobro. Pokazali su ogromni porast u kvaliteti igre. Iako će utakmica s Bayernom biti potpuno drugačija, nadam se da možemo pokazati nešto od te igre kakvu smo imali protiv Rome u drugom dijelu. Ne smijemo misliti kako treba pod svaku cijenu pobijediti, moramo se samo potruditi da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo", kaže trener Ancelotti.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više