Mamić doveo Špehara i poručio: I Šimunić je naš, odbio je Maleša!

MILENIJSKO-blažena slika jutros u Dinamu. Gotovo sve kategorije igrača, uprava kluba, trener te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora kluba prisustvovali su blagoslovu Dinama u režiji pomoćnog biskupa zagrebačkog Mije Gorskog. Blagoslov se održao na središtu glavnoga terena, a u Dinamovoj loži članovi kluba uživali su i u skraćenoj misi. 

S kulise su vrlo brzo nestali križevi i svijeće i ona je prilagođena za nastup Zdravka Mamića. Posvećeni izvršni dopredsjednik odmah je otkrio novog igrača, Dinu Špehara. Veliki osječki talent, sin Roberta Špehara, dugo je bio Dinamu na meti, a njegov dolazak sigurno su ubrzali i financijski problemi Osijeka.

Zanimljivo, Dino je saznao da postaje igrač Dinama nakon pobjede modre B postave u Gradskom vrtu 4:0.

Ispravljena je povijesna nepravda; Špehar je konačno u Dinamu

Vršnjak i veliki prijatelj Dinamove uzdanice Matea Kovačića, zbog kojeg su Gradski vrt posjećivali i skauti Bayerna, potpisao je ugovor na sedam godina. I njegov je otac jednom bio vrlo blizu tog ostvarenja, ali navodni ugovor koji je potpisao s tadašnjim predsjednikom Josipom Šoićem, nikada nije viđen. Sjajni napadač završio je u Zagrebu za više novca, ali njegov nasljednik ispravio je povijesnu nepravdu.

"Danas sam ovdje u dvostrukoj ulozi; predsjednika Osijeka i oca. Naša politika u klubu nije bila prodaja, ali ovaj transfer ubrzat će rješavanje naših financijskih problema. Kada smo čuli da veliki klub kao Dinamo želi Dinu, odlučili smo tako", rekao je Robert Špehar, a Dino se nadovezao:

"Jako sam sretan i ponosan što sam tu, siguran da ću opravdati povjerenje. Zahvalio bih se Osijeku koji me odgajao, zahvaljujem i svakom treneru i suigračima. Okrećem novu stranicu, a ona je čvrsto vezana uz Dinamo"

17-godišnjak koji slovi za jednu od najvećih nada našeg nogometa divi se igri Sammira, a posebne pohvale upućuje još jednom kolegi, Šimi Vrsaljku. Dino će, baš kao i Šimunić, najavio je Mamić, biti prijavljen za utakmice Lige prvaka.

Mamić neće gledati ždrijeb

"Kategorički tvrdim da će Joe biti igrač Dinama, gledam vas u oči dok to govorim. Jučer je Hrvoje Maleš također bio u Berlinu i Šimunić mu je rekao da karijeru nastavlja u Dinamu. Tada se Joe našao sa Zokijem. Nemamo se potrebe ispričavati, nismo komunicirali s Hajdukom niti oni s nama, ali mi smo odavno sve dogovorili sa Šimunićem. U ponedjeljak je Joe rješavao situaciju s klubom, trajalo je do utorka, a Zoki je već u srijedu završio posao i produžio za Monte Carlo na ždrijeb."

"Neću gledati ždrijeb, ne zanima me, napravili smo tako veliku stvar i sve što dobijemo je čast i privilegija. Nećemo biti kanta za napucavanje ma tko bio s druge strane. Možemo uživati što smo našim ljudima i dijaspori osigurali takav nogomet. Ovo je nova etapa Dinama, prošli smo etapu od lige za bedaka do Lige prvaka, a sada slijedi etapa od Lige prvaka do Lige prvaka", rekao je Mamić.

Liga prvaka Dinamu će donijeti i nove sponzore, no Mamić ne želi brzati.

"Mogli smo već sada imati puno sponzora, ali oni nisu zadovoljili standarde. Nismo željeli ubiti utovljeno tele, niti olako prodati svoju svetinju, dres... Igramo igru, jer znate kako je kada se zakopate u ugovor od četiri godine. Neke od najuglednijih tvrtki ponose se našim uspjesima, bit će nešto vrlo brzo..."

Traži se još jedan ljevak, ofenzivac

Hoće li biti još pojačanja?

"Poslušali smo glas struke, medija i navijača . Realizirali smo dva ljevaka i reprezentativca, kapitalca, naša Hrvata. Znate da smo deficitarni s ljevacima i da smo nakon Kruninog dolaska htjeli kupiti tri ljevaka. Tražit ćemo jednog lijevog ofenzivca kad - tad, ali ne u ovom prijelaznom roku. Radi se permanentno."

Čestitam Redknappu na strpljenju, neka Luka u Tottenhamu živi u ljubavi

Mamić je potvrdio i da u ovom prijelaznom roku neće otići ni Sammir ni Badelj, otkrio je i svoja saznanja o slučaju Luke Modrića;

"Gotovo sam siguran da će Luka ostati u Tottehamu, to su moje informacije jer znam njihov stav u klubu. Oni ni pod koju cijenu ne žele prodati Luku, to nije tema od prvog dana. Znate Luku, on se uvijek sam brani. To je čovjek kojega ne zanima novac, makar nitko ne može ostati ravnodušan na trostruku ponudu. No, Luka je igrač koji pravi drame na treningu kada njegova momčad gubi. U Chelseaju vidi Ligu prvaka, to je nagon, ali nažalost, bojim se da sto posto ostaje u Tottenhamu.

Čestitam Redknappu koji je pokazao neviđenu strpljivost za ovu situaciju. Sve ih molim da sačuvaju mir ovih pet-šest dana, i kada su već odlučili da Luka ostane, neka to bude u ljubavi jer on to zaslužuje."

Pročitajte više