Mamić: Govore mi da sam lopov, šalju uokolo moje fotografije iz sudnice

Davor Javorović/Pixsell

ZORAN MAMIĆ vratio se nakratko u Hrvatsku nakon što je s Al Ainom u UAE-u osvojio dvostruku krunu i bio proglašen najboljim trenerom u toj zemlji.

Zdravkov brat, koji je jedan od optuženika u slučaju izvlačenja desetaka milijuna kuna iz GNK Dinamo, požalio se da mu taj proces smeta pri nalaženju trenerskog angažmana u Europi.

"Moja želja da odem u Europu je zbog problema koji nas prate kao obitelj teško ostvariva. U Al Ain je došlo pedesetak mailova iz Hrvatske u kojima me se opisuje kao kriminalca i lopova ne bi li me se spriječilo u radu. Netko 'dobronamjeran' šalje moje fotografije iz sudnice pa možete zamisliti što bi bilo da sam u Europi. Teško ću bilo što napraviti dok taj proces ne završi. Nadam se samo da će sud donijeti odluku prema onome što je čuo i vidio. Nadam se da su pažljivo slušali tih 90 svjedoka koji nisu rekli nijednu ružnu riječ o nama. Dokumentacija je čista i nadam se dobrim vijestima", rekao je mlađi Mamić u emisiji Večernji pressing.

Prokomentirao je i reprezentaciju te izglede Dalićeve momčadi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Rezultat iz 1998. godine velika je hipoteka. Tad nije bilo nikakvog pritiska rezultata i mi igrači bili smo puno opušteniji. To je potrebno na takvim natjecanjima jer nema previše treninga i toliko druženja. Bili smo kao obitelj. Danas je to malo drukčije. Tada je cijela država bila iza reprezentacije, a danas imamo mnogo nesređenih situacija oko nogometa, što nije dobro", dodao je Zoran Mamić.

Pročitajte više