Mamić se oprostio od Pinta: Ponuda je bila prihvatljiva

Foto: Hina

TRENER Dinama Zoran Mamić oprostio se od Ive Pinta. Portugalac je nakon dvije i pol godine napustio Maksimir, a u nastavku sezone nosit će dres Norwicha.

Pinto je stigao u Dinamo u ljeto 2013. godine iz rumunjskog Cluja. S Modrima je osvojio dva naslova prvaka po jedan Kup i Superkup, a nastupao je i u Ligi prvaka te Europa ligi.

Mamić: Igrati u Engleskoj je san svakog sportaša


Zoran Mamić na vrijeme je reagirao te je zamjenu za Pinta pronašao u 20-godišnjem Petru Stojanoviću, bivšem desnom beku Maribora. Dinamo je za njega izdvojio oko dva milijuna eura.

"Ivo je s nama dvije i pol godine i kada je došla ponuda Norwicha koja je nama bila prihvatljiva jasno je rekao kako bi se volio okušati u Engleskoj. Naravno, sa sportske strane je to san svakog igrača, a siguran sam da su i financijski uvjeti za njega sjajni tako da možemo reći da su baš sve strane zadovoljne. U ime svih mu se želim zahvaliti jer je u vremenu koje je proveo u Dinamu i Zagrebu, na terenu i van njega, pokazao što znači biti profesionalac i od srca mu svi želimo puno sreće u nastavku karijere" rekao je Zoran Mamić.

Ukoliko sve prođe u redu s papirologijom, Pinto bi mogao debitirati za Norwich već idući tjedan kada njegova nova momčad gostuje kod Stokea.

Pročitajte više