Mamić ubrzao Šifin transfer s dodatnih 100 tisuća eura

DINAMOVI čelnici uspjeli su ubrzati transfer šibenskog stopera Gordnona Schildenfelda u Maksimir. Baš kao što je, nakoliko dana nakon službene prisege Schildenfelda u Plavom salonu, istaknuo direktor Šibenika Marko Karadžole, čekalo se na konačni dogovor klubova oko obeštećenja.

Popularni Šifa u Dinamo je stigao sa statusom igrača amatera, dakle, s urednim papirima. Obzirom da se kao takav prema HNS-ovom pravilniku može registrirati samo za jedan klub tijekom sezone, a bio je registriran kao član Šibenika, Dinamu je trebao pristanak za prijepis.

U ime prijateljskih odnosa, na koje se sve češče pozivaju stratezi naših prvoligaša, Zdravko Mamić isplatio je Šibeniku dodatnih 100 tisuća eura, plus Pravilnikom predviđeni minimum od 150 tisuća eura za ispisnicu. Tako je ubrzanje transfera ukupno koštalo četvrt milijuna eura. U Šibeniku su se zadovoljili takvim raspletom i bez odugovlačenja prepustili talentiranog defanzivca na ruke Branku Ivankoviću.

Pogodbu je potvrdio i Dinamov glasnogovornik Neven Cvijanović, napomenuvši da o financijskoj strani posla, "zaključenog na obostrano zadovoljstvo", nije u mogućnosti konkretnije govoriti.

Dinamove pripreme otpočinju 8. siječnja i povećane aktivnosti Uprave ulaze u nešto mirnije vode. Schildenfeld, Tadić, Jertec, Pokrivač i Sammir bit će nova lica na prvoj prozivci poslije zimskih praznika, no ostaje za vidjeti hoće li Dinamo uspjeti u naporima da si pridoda i prijeko potrebnog rubosnog centarfora.

D.R.
Foto: Mape

Pročitajte više