Mamić zbog srednjeg prsta hajdukovcima na Poljudu mora platiti 650 kuna

Foto: Index, Hina  

ZDRAVKO MAMIĆ nepravomoćno je kažnjen na splitskom Prekršajnom sudu novčanom kaznom od 750 kuna zbog incidenta koji se dogodio 22. ožujka 2014. na stadionu Poljud tijekom utakmice Hajduka i Dinama u svečanoj loži. Mamić je kažnjen najvećom novčanom kaznom od 200 maraka koja je propisana za članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. S obzirom na to da je nakon incidenta bio uhićen, Mamiću će se od kazne od 750 kuna odbiti 300 kuna, što je ekvivalent jednog dana uhićenja. Na preostalih 450 kuna dodat će se 200 kuna troškova prekršajnog postupka, što znači da će Mamić ukupno podmiriti 650 kuna za incident.  

Tadašnji izvršni dopredsjednik Dinama remetio je javni red i mir tako što je odmah na početku drugog poluvremena ničim izazvan pokazao srednji prst desne ruke i odmjerio od šake do lakta u smjeru vodstva HNK Hajduk, a potom je 15 minuta kasnije, u 62. minuti utakmice nezadovoljan sudačkom odlukom ustao iz sjedalice i počeo vikati, a onda se sukobio s Miloradom Pašalićem koji ga je upozorio da se skloni i omogući mu normalno gledanje utakmice. Došlo je do verbalnog vrijeđanja, Mamić se uputio prema Pašaliću, a djelatnik redarske službe stao je između njih i spriječio njihov kontakt.

Policija je, inače, za Mamića optužnim prijedlogom tražila 15 dana zatvora.

Ivo Bego će platiti kaznu od 225 kuna 

Bivši igrač Hajduka Ivan Bego također je osuđen, i to novčanom kaznom od 375 kuna zbog remećenja javnog reda i mira. On je potaknut upornim drskim ponašanjem Mamića prema vodstvu Hajduka u 91. minuti nakon što je Dinamo zabio gol, a Mamić ponovno ustao, preskočio ogradu svečane lože, prešao među vodstvo Hajduka gdje je nastavio vikati i skandirati, fizički krenuo na njega s podignutom desnom rukom i stisnutom šakom s ciljem da ga udari u glavu. Mamić, redari i policajci su ga spriječili. I Begi će se zbog uhićenja od kazne odbiti 300 kuna te će na kraju platiti 75 kuna kazne te 150 kuna prekršajnog postupka. 

 

Pročitajte više