Mamićev igrač žestoko se obrušio na japanske medije uoči Real Madrida

Foto: EPA-EFE

AL-AIN Zorana Mamića u subotu će igrati finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv madridskog Reala, što je povijesni uspjeh za taj klub, ali i azijski nogomet. 

Izbacili su Mamićevi momci favorizirani River Plate poslije penala, što se pratilo diljem svijeta. Posebno su utakmicu pratili Japanci jer njihov Tsuakasa Shiotani igra na poziciji desnog beka Al-Aina. I nakon svega, Shiotani je bio - ljutit.

Naime, smeta mu način na koji japanski mediji prate Al-Ain, o čemu je pisao na Twitteru.

"Razumijem da imate malo informacija o mojoj momčadi, cijenim pažnju koju nam pružate, no neki mediji su širili pogrešne informacije ne poštujući klub i Ujedinjene Arapske Emirate. Ima puno sjajnih igrača u Al-Ainu, a razočaran sam nedostatkom poštovanja od japanskih medija", smatra Shiotani.

Naime, poznato je da su Japanci poprilični fanatici oko svojih sportaša i to ponekad prelazi granice zdravog ukusa. Primjerice, na utakmici Al-Aina i Rivera s desne strane se vidjela argentinska zastava kao oznaka južnoameričkog prvaka, a umjesto zastave UAE-a, Japanci su stavili - svoju.

I to zato što ondje igra Shiotani, a on je za njih cijela momčad Al-Aina. Spomenuli su i Caija, strijelca izjednačujućeg gola protiv Rivera, jer je Brazilac od 2014. do 2016. igrao za Kashimu Antlers.

Japanski mediji veliki su problem njihovim zvijezdama. Na Mundijalu protiv Poljske Keisuke Honda i Yuto Nagatomo prozvali su novinare jer smatraju kako su odali Poljacima udarnih 11 za utakmicu.

Takashi Inui, igrač Levantea, napao ih je zbog prenošenja krivih informacija bez provjere.

Utakmica Reala i Al-Aina igra se u subotu od 17.30 na Al-Ainovom stadionu.

Pročitajte više