Premiership

MAN. CITY - MAN. UTD 1:2 Guardiola izgubio živce i derbi uoči okršaja s Dinamom

Foto: Getty Images

MANCHESTER UNITED potpuno je nadigrao Manchester City i slavio 2:1 u derbiju 16. kola Premiershipa odigranog na Etihadu. 

Strijelci za Crvene vragove bili su Marcus Rashford iz penala u 23. minuti te Anthony Martial šest minuta kasnije. Jedini gol za City postigao je Otamendi u 85. minuti utakmice.

Pep Guardiola tako je pretrpio četvrti poraz ove sezone na klupi Građana te sada za vodećim Liverpoolom zaostaje ogromnih 14 bodova. City je ovim porazom možda i skroz ispao iz utrke za naslov prvaka.

Tako prvak Engleske poražen dolazi na Maksimir iduće srijede odigrati utakmicu šestog kola Lige prvaka protiv Dinama. Dobra vijest za hrvatskog prvaka jest što je Katalonac u derbi protiv Uniteda poslao najjači mogući sastav pa se protiv Dinama očekuje izmiješani, ako ne i potpuno drugi sastav Cityja.

Manchester City - Manchester United Live Score

Uzbudljiv i furiozan početak derbija iz kojeg je najviše profitirao United

Bio je to zaista furiozan početak derbija na Etihadu. Prštalo je od uzbuđenja na sve strane, obje momčadi nizale su napade od prve minute, a u nepunih pola sata vidjeli smo i dva pogotka. U tom početnom ludilu bolje se snašao Manchester United. Gosti iz crvenog dijela Manchestera poveli su u 23. minuti golom Marcusa Rashforda.

Dva gola u šest minuta Uniteda prelomila derbi

Bernardo Silva srušio je napadača Engleske u kaznenom prostoru, Anthony Taylor ostao je nijem i pustio igru, ali se na žalbe gostujućih igrača ipak odlučio konzultirati s VAR-om. Rezultat? Pokazao je na bijelu točku, a Rashford je poentirao za ogromno slavlje gostiju iako ga je Ederson ometao prilikom izvođenja kaznenog udarca i kretanjem po liniji. 

Nastavilo se u luđakom tonu, Manchester City je dominirao kroz posjed lopte, ali on je bio potpuno jalov. U prvom poluvremenu imali su jedan udarac u okvir Unitedovih vrata, dok su ih gosti imali ukupno pet. I jedan od tih udaraca bio je Martialom iz 29. minuti koji je završio u mreži Edersona za udvostručenje vodstva. 

Dugo je petljao Martial na desnoj strani, vrtio se oko svoje osi i igrača Cityja, da bi na kraju odigrao dupli pas s Danielom Jamesom, a onda iz izuzetno teške pozicije pucao i - pogodio. Francuz je pogodio prvi kut Edersonova gola i zavukao mu loptu u mrežu.

Nakon 2:0 United se fokusirao isključivo na obranu, sudac oštetio City 

Solskjaerova momčad se nakon toga potpuno povukla i praktički do kraja utakmice branila s desetoricom iza lopte. Sve nalete Cityja zdušno su odbijali i na odmor otišli sa zasluženih 2:0. No kontroverza nije izostala. Minutu prije kraja prvog poluvremena Walker je ubacio jednu loptu s desne strane, a Fred je u klizećem startu igrao rukom.

Trebao je Taylor to okarakterizirati najstrožom kaznom, bez dileme, ali nije. Ostao je nijem, pustio igru da se nastavi i tako oštetio City.

Guardiola potpuno izgubio živce, ostao gotovo čitavo poluvrijeme raspravljati s četvrtim sucem

Pep Guardiola je potpuno izgubio živce, bjesnio je u svom tehničkom prostoru, ali nije mu bilo pomoć. Ni dvije, tri minute poslije posljednjeg Taylorovog zvižduka, koliko je ostao na travnjaku razgovarati i žaliti se četvrtom sucu Mikeu Deanu nije pomoglo, pa je United drugo poluvrijeme dočekao s istim rezultatom - 2:0.

Drugo poluvrijeme pripalo Cityju, ali sjajni De Gea i obrana Uniteda bili su dovoljni za veliki trijumf

Ostatak utakmice mahom je pripao domaćima, ali je United na sve moguće načine uspio sačuvati plijen i uzeti velika tri boda te udaljiti City iz utrke za prvaka. Nekoliko sjajnih intervencija Davida De Gee i čvrst blok Crvenim vragovima bili su dovoljni za pobjedu. Nije ih uznemirio ni pogodak Otamendija pet minuta prije kraja koji je dao nadu Građanima, ali ona se nije pretvorila u ništa više od toga. 

Valja istaknuti nevjerojatnu obranu De Gee minutu poslije primljenog gola, kada je skinuo stopostotnu šansu svježem Riyadu Mahrezu koji je nedugo prije toga ušao s klupe.

Dvije dobre vijesti za Dinamo uoči okršaja s prvakom Engleske na Maksimiru

Manchester City tako Dinamu na Maksimir dolazi poražen u gradskom derbiju. Dvije dobre vijest dobio je hrvatski prvak uoči dvoboja šestog kola Lige prvaka koji se igra u srijedu.

Prva je da se Pepu ozlijedio stoper John Stones koji je prisilno zamijenjen u 59. minuti, a druga da je Guardiola u derbi protiv Uniteda poslao najjači mogući sastav pa se može očekivati da će na Maksimir istrčati izmiješan, ako ne i potpuno drugi sastav engleskog prvaka.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više