LIGE PETICE

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 4:0 Kazalište snova uživalo u derbiju iz snova

Foto: Gulliver / Getty Images

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 4:0 u velikom derbiju prvog kola Premier League. Strijelci su bili Marcus Rashford u 18. i 67., Anthony Martial u 65. i Daniel James u 81. minuti.

Lažljiva statistika: Chelsea je bolji po svim kategorijama, osim rezultatskoj

United je, dakle, uvjerljivo slavio, ali u prvom dijelu Chelsea je bio prilično bolji te je prije i poslije Unitedovog gola za 1:0 gađao stativu. Uostalom, meč je usprkos rezultatskom potopu gostiju završio njihovom dominacijom u posjedu lopte (54:46 posto), udarcima (18:11) i udarcima u okvir gola (7:5) te kornerima (5:3).

Ali statistika se još jednom pokazala varljivom jer važnost svih ovih kategorija blijedi pred onom ključnom: konačan rezultat je takav da je ovo Unitedu najveća domaća pobjeda nad Chelseajem još od 1965. 

U prvom poluvremenu Chelsea je dominirao, ali United su spasili stativa i Kurt Zouma

Prvi dio, dakle, ni po čemu nije davao naslutiti da bi utakmica mogla ovako završiti. Abraham je u 3. minuti odlično odapeo s ruba kaznenog prostora, a lopta se zaustavlja na okviru gola. Emerson 37 minuta kasnije neobranjivo puca ljevicom, ali njegov udarac završava na istoj vratnici koju je ranije uzdrmao njegov suigrač. 

Međutim, između tih velikih prilika i dominacije Chelseaja toj momčadi se događao Kurt Zouma. Stoper Bluesa odigrao je kriminalno loš prvi dio. Redovno je predavao loptu igračima Uniteda, zbog oštrog starta dobio je žuti karton, a vrhunac njegovog najgoreg poluvremena karijere bio je u 18. minuti. Nepotrebno, neoprezno i oštro starta na Marcusa Rashforda. Sudac Anthony Taylor nakon VAR provjere pokazuje na jedanaesterac. Rashford, koji je izborio kazneni udarac, pretvara ga u gol.

S tih 1:0 za United završilo je sjajno prvo poluvrijeme. Obostrano napadačka igra i visoki tempo bili su njegova glavna obilježja. Chelsea je, dakle, igrao bolje od Uniteda, dva puta gađao stativu, a osim toga su Barkley i Jorginho imali velike prilike. Definitivno je zaslužio bolji rezultat, ali kočio ga je Zouma. Branič gostiju bio je igrač više za domaćine. 

United je sredio Chelsea zahvaljujući potezu sjajnog najskupljeg braniča u povijesti

Drugi dio počeo je još jednom velikom prilikom Chelseaja, ali je De Gea odlično obranio Emersonov snažni udarac. I onda je United u tri minute sredio dominantni Chelsea.

Harry Maguire, za kojeg je United platio 87 milijuna eura i tako ga učinio najskuplji braničem u povijesti, odigrao je sjajan debi za novi klub. U nizu odličnih poteza najvažniji mu je bio onaj u 65. minuti. Zaustavio je napad Chelseaja i počeo akciju Uniteda na kraju koje je  Andreas Pereira prizemno ubacio, a Anthony Martial bio brži od obrane gostiju i zabio za 2:0, veliku prednost Manchestera. Ona je postala nedostižna vrlo brzo, u 67. minuti. Paul Pogba, koji je očajno odigrao prvo poluvrijeme, tada se iskupio sjajnim proigravanjem kojim je izbacio iz igre obranu Chelseaja, a Rashforda gurnuo u odličnu priliku, koju mladi golgeter Uniteda koristi za zaključivanje derbija. 

Pogba je do 67. minute bio očajan i zatim sjajno namjestio dva gola

Deset minuta prije kraja mladi (21) Daniel James nakon samo sedam minuta debija za United sjajnu akciju njega i Pogbe završava golom. Njih dvojica izveli su munjevitu kontru. James se vratolomnom brzinom izborio na mjesto na desnoj strani, gdje ga Pogba poslužuje, a James šalje loptu prema mreži, koja unutra i završava nakon odbijanca.

Sastavi:

MANCHESTER UNITED

CHELSEA

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više