Manchester United želi zvijezdu Svjetskog prvenstva?

Foto: EPA

NIZOZEMAC Cody Gakpo (23) postigao je tri kola za Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Lijevo krilo u momčadi izbornika Louisa Van Gaala zabijalo je Senegalu, Ekvadoru i Kataru u skupini A te s nekoliko igrača dijeli prvo mjesto ljestvice najboljih strijelaca na turniru. Podsjetimo, Nizozemska se plasirala u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Argentine.

Gakpo je odmalena član PSV-a, a interes europskih velikana izazvao je i prije natjecanja u Kataru. Manchester United želi ga kupiti u siječnju, odnosno u zimskom prijelaznom roku, piše The Sun, dodajući kako PSV traži između 50 i 60 milijuna eura. Engleski prvoligaš navodno ga je pratio tijekom ljeta, no odlučio je kupiti Brazilca Antonyja iz Ajaxa. United traži napadača nakon što je raskinut ugovor s Cristianom Ronaldom, a Gakpo želi igrati u vrhu napada, ne na krilu.

Trener Uniteda Erik ten Hag i Gakpo imaju iste agente, zbog čega se vjeruje da bi se transfer lako mogao dogovoriti. Gakpo prema Transfermarktu vrijedi 45 milijuna eura, a ugovor s PSV-om ima do 2026. godine. Ove sezone, u 29 klupskih utakmica, postigao je 15 golova i asistirao za njih 18.

 

Pročitajte više