Manchester uvjerljivom pobjedom nad Liverpoolom na vrhu Premiershipa

PRED rekordnih 75.828 gledatelja na Old Traffordu, Manchester United je zgodicima Paula Scholesa i Ria Ferdinanda pobijedio Liverpool i zasjeo na čelo tablice.

Igru Manchestera u prvom dijelu je odlikovalo precizno proigravanje Scholesa i Giggsa prema Rooneyu i Sahi, dok je s druge strane Liverpool pokušavao prilično stihijski, sa udarcima iz daljine Gonzaleza i Gerrarda, koji im nisu donijeli ništa.

United je poveo u 38. minuti. Nakon duplog pasa Scholesa i Rooneya, potonji je loptu prebacio na krilo Giggsu. Njegov niski nabačaj je pronašao natrčalog Scholesa, čij udarac je Reina uspio tek usporiti, ali ga je igrač Manchestera ispratio do mreže.

Scholes je tako na najbolji mogući način obilježio svoj 500. nastup za Crvene Vragove.

Manchester je nastavio dominirati i u drugom poluvremenu, a utakmica je riješena u 66. minuti. Opet je Giggs nabacio sa lijeve strane, a Carragher nije uspio otkloniti opasnost jer je lopta došla do Ferdinanda na desnoj strani kaznenog prostora, koji je iz poluvoleja opalio visoko u suprotne rašlje. Branič Manchestera je i prošle godine svojim golom presudio u ovom dvoboju.

Pročitajte više