MARIO MANDŽUKIĆ

Mandžukić oduševio na prvom treningu, trener ga gurnuo u početnu postavu

Foto: AC Milan

MARIO MANDŽUKIĆ odradio je prvi trening u Milanu, a Gazzetta dello Sport izvijestila je o tome kako je na njemu bio jedan od najboljih pojedinaca.

Pioli ga je stavio u početnu postavu na treningu

Na treningu se odigrala utakmica između seniorske postave i igrača iz mlade momčadi. Utakmica je trajala 60 minuta, a Mandžukić je bio postavljen u vrh napada, ispred trojca Saelemaekers, Maldini i Leao.

Njegov osobni trener je rekao kako bi Mandžukić mogao biti sto posto spreman za dva ili tri tjedna, ali čini se kako Pioli računa da će ga i ranije moći koristiti.

"Vidi se da je u dobroj formi, ali treba još malo usavršavanja. Mandžukić bi mogao biti u kadru već za utakmicu protiv Atalante u subotu. Izgleda spreman i dobro je igrao. U početnoj momčadi na trening-utakmici nije bilo nekih članova prve postave koji su trenirali odvojeno, uglavnom u teretani. Međutim, Mandžukić je dobio šansu pokazati se treneru Pioliju i čini se kako je u tome uspio.

Prvi je stigao na trening

Peppe Di Stefano, novinar Sky Sporta, također je pratio prvi Mandžukićev trening u novom klubu.

"Prvi je došao na trening. Spreman je odmah se uklopiti i izgleda kao isti onaj igrač kojeg pamtimo iz Juventusa. Bit će koristan Milanu zbog svog iskustva. Ne znamo još hoće li igrati protiv Atalante, to ovisi o njegovom stanju. Upoznaje suigrače i radi na poboljšanju spreme", napisao je Di Stefano.

Podsjetimo, Mandžukić je potpisao za Milan do kraja sezone s mogućnošću produženja ugovora za sljedeću sezonu. U Milanu bi trebao zaraditi 1.5 milijuna eura do kraja sezone plus bonuse za plasman u Ligu prvaka i za određeni broj nastupa. Klub sa San Sira ima mogućnost produljiti ugovor na još jednu sezonu za 3.6 milijuna eura. Mandžukić će nositi dres s brojem 9.

Pročitajte više