TRANSFERI

Mandžukić pred odlukom karijere. Ovo su bogate ponude između kojih bira

Foto: EPA

MARIO MANDŽUKIĆ već neko vrijeme traži izlaz iz Juventusa u kojem je odavno pao u drugi plan, a sada na stolu ima čak pet ponuda i može birati gdje će nastaviti karijeru. 

S podjednako jakim ponudama Mandžukića love Milan, Manchester United, Katarani, nekoliko neimenovanih kineskih klubova i također neimenovani udvarači iz SAD-a. Što Mandžukiću donosi koja opcija?

Milan

Ako bi Mandžukić odabrao transfer u Milano, postao bi dio jednog od najvećih klubova na svijetu, ali i posrnulog diva.

Milan je danas daleko od onoga što je nekad bio. Klub posljednjih godina jedva sakuplja nastupe u Europi, a ove sezone nije uspio ni to. Mijenjaju se vlasnici, treneri i Uprave, a Milan i dalje tavori u prosječnosti.

To ne bi nužno bilo nešto loše za Mandžukića jer se Milan nalazi u ozbiljnoj napadačkoj krizi pa bi im nogometaš kao što je Mario svakako dobro došao. Mandžukić bi mogao računati na to da je siguran prvotimac, ali ne i na igranje u Europi. Pitanje je samo što hrvatski napadač smatra bitnijim.

Manchester United

Manchester United ga već neko vrijeme bezuspješno pokušava dovesti. U finišu prijelaznog roka ovoga ljeta bio im je glavna meta, ali su se razišli zbog plaće.

Nakon toga su ga pokušali dovesti kad je prije mjesec dana odbio bogate ponude iz Katara i Kine, ali do danas nisu uspjeli postići dogovor i zasad se i ne čini da hoće. Ipak, Sky Sports smatra da je Mandžukić i dalje realna opcija za United.

Katar

Kako se bliži siječanj i prijelazni rok, ponovno se aktualizirala priča oko Mandžukićevog odlaska iz Torina. Gazzetta piše da su Al Rayyan, Al Gharafi i Al Duhail najveći kandidati za njegovo dovođenje.

Al Rayyan i Al Gharafi trenutno su vodeći u utrci za Mandžukića, ali ne treba isključiti ni Al Duahil u kojem je njegov bivši suigrač iz Juventusa Mehdi Benatia. 

Gazzetta zaključuje da Katarani očito nemaju financijskih problema jer Mandžukiću nude višegodišnji ugovor vrijedan šest milijuna eura po sezoni. Podsjetimo, Mario Mandžukić s Juventusom ima ugovor do 2021. godine prema kojem godišnje zaradi 5,5 milijuna eura.

Kina

Ranije se pisalo da je Mandžukić velika želja vlasnika kineskog prvoligaša Daliana Yifanga i za njega su spremni dati ponudu koja se ne odbija.

Također, spominjao se i interes Guangzhoua. Talijanski mediji pisali su da bi Mandžukić dobio dvogodišnji ugovor koji bi mu donio 18 milijuna eura, odnosno devet milijuna godišnje. Napadač, 33-godišnjak, takav novac teško može dobiti u nekom drugom klubu.

Na kraju od toga dogovora, baš kao i onog prvobitnog s Kataranima, nije bilo ništa, ali sada je krenula nova runda pregovora i Mandžukić će morati odabrati želi li nastaviti igrati u Europi ili otići na istok po zadnji veliki ugovor.

MLS

Ponude koje su stigle na Mandžukićevu adresu iz MLS-a su one o kojima se najmanje zna, ali njihov ključ trebao bi biti David Beckham.

Legendarni engleski nogometaš vlasnik je Inter Miamija, kluba s kojim želi osvojiti kontinent, a kao glavne igrače koje želi dovesti vidi Edinsona Cavanija, Marija Mandžukića i Luku Modrića. 

Nije poznato kolike im je ugovore spreman ponuditi, ali Gazzetta piše da je prvoga već osigurao, Cavani je navodno pristao na ponudu koju mu je Beckham prezentirao i po isteku ugovora u Parizu seli u Miami.

Isti scenarij ponuđen je i Mandžukiću, a Beckham, osim mjesta u prvih 11 i nešto više kvalitete nogometa od azijskih opcija, nudi i mogućnost stvaranja brenda u Americi. Takva ponuda privukla bi brojna imena, a vidjet ćemo je li jedno od njih i Mandžukić.

Pročitajte više