Mandžukić vjerojatno spreman za Grčku

Foto: Hina

HRVATSKA nogometna reprezentacija u četvrtak na Maksimiru dočekuje Grčku u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. 
 
Hrvatske je favorit, ali znamo stil Grčke i jasno je igračima Zlatka Dalića da neće biti lako protiv momčadi koja igra specifičan nogomet  - tvrd, dosadan, čak i ružan.
 
Posebno će biti teško ako reprezentaciji ne bude mogao pomoći Mario Mandžukić. Zlatko Dalić ostao je bez Milana Badelja, ključnog osigurača veznog reda i bio bi ogroman hendikep kad bi otpao i napadač Juventusa.
 
Reprezentacija se okupila u ponedjeljak u Zagrebu, a uoči prvog treninga HNS je objavio da Mandžukić trenira po posebnom programu.
 
Mandžukić je odradio pregled magnetskom rezonancijom koja nije pokazala strukturna oštećenja. Na utakmici Juventusa protiv Beneventa osjetio je nelagodu u stražnjoj loži te je obavio pregled magnetskom rezonancijom u bolnici Sv. Katarina kod dr. Igora Borića.
 
"Pregled je pokazao da nema strukturnih oštećenja te će Mandžukić idućih dana trenirati po posebnom tretmanu, nakon čega će izbornik Zlatko Dalić u dogovoru s liječničkom službom reprezentacije odlučiti o njegovom statusu za utakmice dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke", objavio je Savez.
 
Izbornik Dalić, osim Mandžukića, na raspolaganju ima još trojicu napadača, Nikolu Kalinića, Andreja Kramarića i Antu Rebića, koji je trenutno u najboljoj formi, a tu su i Perišić i Vlašić koji se dobro snalaze pred protivničkim šesnaestercem.
 
Međutim, premda načet, Mario Mandžukić igrač je kojeg nije tako lako izbaciti iz stroja i vjerojatno će biti u sastavu protiv Grčke. Ipak, tu će odluku danas donijeti izbornik Dalić i liječnici reprezentacije.
 
Prva utakmica play-offa između Hrvatske i Grčke igra se u četvrtak u Zagrebu, uzvrat je u nedjelju.
 

Pročitajte više