Maradona: Boban i Šuker su najbolji

DIEGO MARADONA boravi u Novom Vinodolskom, a nakon što je u srijedu navečer maestralno odigrao na humanitarnoj malonogometnoj utakmici, u kojoj su nastupili nekadašnji slavni nogometaši i tenisači, obratio se okupljenim novinarima.

"Lijepa vam je zemlja, sretan sam što ste me pozvali. Ne, nisam dvojio, odmah sam prihvatio jer su me Hrvati već ranije fascinirali kao narod. Uostalom, malo tenisa, malo nogometa, malo razgledavanja.. Postoji li što bolje?" - nahvalio je Hrvatsku Diego.

O tome koje od hrvatskih nogometaša najviše cijeni, Maradona nije puno razmišljao: "Boban i Šuker. Najbolji su!"

Kako piše Jutarnji list Maradona je oduševljen našom zemljom, a o svom povratku iz pakla droge i o snimanju autobiografskog filma kaže: "Kusturica je veliki režiser, uvjeren sam da će to biti dobra stvar."

U to da vuče obiteljske korijene iz ovih krajeva, Maradona baš i ne vjeruje, ali dodaje: "OK, ako jesam, možda da provjerim tu kuću, možda su mi ostavili nešto vrijedno, ha, ha.."

Velika želja mu je posjetiti grob Dražena Petrovića: "Ako ne odem uskoro, svakako šaljem cvijeće, on je moj košarkaški idol!"

Na odigranoj utakmici najviše pažnje privlačio je upravo "mali zeleni", koji je pokazao da usprkos godinama i drogi još uvijek pokazuje da je veliki znalac.

Momčad u kojoj je zaigrao Diego, kao izbornik je vodio Ćiro, a nakon što je publika skandirala njegovo ime, "trener svih trenera" izveo je penal sa crte od sedam metara i, iako u cipelama, neobranjivo pogodio.

Pročitajte više