Maradona: Bog nije mijenjao pa zašto bi Blatter

DIEGO Armando Maradona, ponajbolji svjetski nogometaš svih vremena, u ponedjeljak je odigrao humanitarnu utakmicu u bolivijskom La Pazu.

Maradona i prijatelji pobijedili su domaćine, momčad predsjednika Bolivije Eve Moralesa i prijatelja sa 7:4, a sav prihod s utakmice je namijenjen nastradalim obiteljima u Boliviji, kojw su izgubili svoje domove u nedavnim žestokim olujama na tom području.

Nakon utakmice Maradona je silno napao Fifu, svjetsku nogometnu organizaciju i njihovog predsjednika Seppa Blattera, a sve povodom odluke Fife da pripreme za nogometne utakmice pod njihovim okriljem, koje se namjeravaju igrati na nadmorskoj visini većoj od 2750 metara, imaju posebne mjere.

Naime, Fifa je odredila kako suparnička momčad mora imati tjedan dana aklimatizacije za utakmice iznad 2750 metara, odnosno dva tjedna za one iznad 3000 metara. S obzirom da klubovi ne mogu igrače pustiti toliko ranije, evidentno je kako uopće dolazi u pitanje igranje na, primjerice, nacionalnom bolivijskom stadionu u La Pazu, gdje je nadmorska visina 3600 metara.

Slično je i u glavnom ekvadorskom gradu Quitu.

"Što on želi, mijenjati geografsku sliku svijeta? Bog je ovo stvorio i nije radio promjene, ali Blatter je odlučio sve mijenjati. Besmislene su njegove ili njihove odluke", rekao je Maradona i nastavio:

"Vidjeli ste, imam 41 godinu i normalno sam igrao na 3600 metara. I ja i predsjednik Morales. Takve njihove odluke su smiješne, što oni žele seliti Boliviju ili Ekvador ili bilo koju drugu reprezentaciju? Nema to veze sa sportom, sve je to politika", zaključio je Maradona.

Inače, na utakmici je Maradona postigao tri pogotka, a predsjednik Morales jedan na drugoj strani.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više