Maradona: Dođe mi da se skinem u dres

DVIJE sudačke pogreške znatno su oštetile englesku i meksičku nogometnu reprezentaciju premda bi grijeh bio ustvrditi da četvrtfinale Svjetskog prvenstva u potpunosti kroz susrete protiv njih nisu zaslužili Nijemci i Argentinci. Upravo će moćni Elf i razigrani Gaučosi u međusobnom srazu odlučiti koja će reprezentacija pronaći svoje mjesto među posljednje četiri na jugu Afrike. Dugo i još uvijek osporavan od kritičara, izbornik Argentinaca Diego Maradona sada likuje. Na to ima svako pravo jer su njegovi izabranici kroz dosadašnja četiri susreta Mundijala uknjižili četiri pobjede. No, prave stvari tek slijede.

"Najradije bih se skinuo u dres i zaigrao. Ipak, znam da to nije finale SP-a 1986. godine", veli Maradona, možda i najbolji nogometaš svih vremena. "Vidjet ćemo kako se dečki osjećaju, procijenit ćemo ih. Neki su sigurno umorni, neki nisu i na temelju toga odlučit ćemo o sastavljanju momčadi", najavljuje Maradona susret koji slijedi. U osvrtu na 3:1 pobjedu protiv Meksika, unatoč uvodnom golu koji je bio produkt sučeve pogreške, izbornik Argentine ponovno se kritički osvrnuo na ljude u crnom. "Učinilo mi se da Rossetti (Roberto, glavni sudac, op. a.) nije dopuštao Messiju da igra s loptom. Dobro su ga istukli, a sudac je ostao nijem. Brine me što bi Messija mogli ozlijediti."

"Nismo ovamo došli na odmor već po naslov svjetskih prvaka. Želja nam je učiniti sve Argentince ponosnima i stoga upućujem čestitke mojim momcima koji ovdje rade sjajnu stvar", razdragan je bio Maradona koji je pobjedu protiv Meksika posvetio sjajnom motociklistu, višestrukom prvaku svijeta Valentinu Rossiju. Dotični se, podsjetimo, trenutačno oporavlja od loma noge. "Rekao bih još samo dvije stvari: pobjedu posvećujem svom prijatelju Valentinu Rossiju. To je prvo." U drugoj se dotaknuo svojih kritičara. "Govorili su mi da ne znam ništa o trenerskom poslu." Inače, Maradona je na press-konferenciju stigao obavijen dimom cigare uz koju se šepurio ulaskom u sobu punu predstavnika medija. Kasnio je dvadesetak minuta te je zamoljen da cigaru ugasi. 

Tevez Maradoni: Zašto sam zamijenjen?  
 
Nakon što je odigrao sjajan dvoboj i zabio dva gola za 3:0 vodstvo Argentine protiv Meksika, izbornik Diego Maradona zamijenio je Carlosa Teveza, svog ponajboljeg nogometaša, Juanom Sebastianom Veronom u 69. minuti. Napadaču Manchester Cityja, unatoč činjenici da je zaradio ovacije 84.377 okupljenih gledatelja na stadionu, taj se izbornikov potez nije svidio.

"Trebao sam utakmicu poput ove kako bih dokazao da sam spreman i da sam u dobroj formi. Ponosan sam što nosim argentinski dres", kazao je 26-godišnji napadač otkrivši potom zbunjenost Maradoninim potezom: "Borio sam se i osjećao se sasvim dobro, tako da ne razumijem zašto sam zamijenjen. Nisam u tim trenucima više osvajao puno lopti kao prije, ali nisam primjećivao da je to činio bilo tko drugi od mojih suigrača", zaključio je.
 

 

Pročitajte više