Maradona izazvao ludnicu u Napulju

LEGENDA argentinskog nogometa Diego Armando Maradona doživio je neviđene ovacije vrativši se nakon 14 godina u Napulj, a nakon oproštajne utakmici Cira Ferrare najavio je i svoju oproštajnu utakmicu u Napulju, gradu u kojem je igrao sedam sezona i dvaput osvojio naslov talijanskog prvaka.

Suprotno očekivanjima, Argentinac nije sudjelovao kao igrač u oproštajnom slavlju svog bivšeg suigrača iz Napolia Cira Ferrare, koji je 20-godišnju karijeru okončao utakmicom Napolia i Juventusa (4:1) pred 70.000 gledatelja.

Maradona je neposredno prije početka susreta izašao na teren uz ovacije gledatelja, a potom je obećao oproštajnu utakmicu na San Paolu, najvjerovatnije na njegov 45. rođendan 30. listopada.

Argentinac je obećao i pomoć svom bivšem klubu Napoliu, koji je nakon financijske propasti otišao u Treću ligu, a uskor igra majstoricu za plasman u Serie B protiv Avellino.

U sedma sezona igranja za Napoli Maradona je osvojio dva talijanska prvenstva i Kup UEFA, a klub i grad je napustio pod čudnim okolnostima nakon što je 1991. bio upleten u aferu sa kokainom.

Na utakmici je gradonačelnica Napulja Rosa Russo Iervolino uručila Maradoni posebni zlatni lanac i proglasila ga počasnim građaninom.

Pročitajte više