TRANSFERI

Maradona junior o svetinji: James, ne diraj je. Pripada samo mom ocu!

Foto: Gulliver / Getty Images

NAPOLI vrije u očekivanju velikog pojačanja Jamesa Rodrigueza kojeg je Real otpisao.

Kako bi kolumbijskog majstora nagovorili da se između Atletica i Napolija odluči za potonje, u Napulju su mu navodno spremni ponuditi desetku, koja je 2000. godine umirovljena kako nitko više ne bi nosio broj koji je pripadao napolitanskom božanstvu.

Diego Maradona je s brojem 10 na leđima vodio Napoli do najvećih uspjeha, jedina dva Scudetta 1987. i 1990. te naslova u Kupu UEFA-a 1989. godine. Iz kluba je otišao 1991., ali i gotovo 30 godina kasnije on je u Napulju Bog.

Istoimeni i istoprezimeni Božji sin komentirao je Jamesov dolazak u Napoli:

"Stalno na društvenim mrežama nagovaram Jamesa da dođe u Napoli i nedavno je lajkao jedan moj takav komentar. Njegov dolazak u klub bio bi mi ostvarenje sna. Takav sjajan nogometaš, s perfektnom ljevicom, učinio bi Napoli daleko boljim. Grad će ga prigrliti svim srcem i uvjeren sam da će ovdje pokazati da je igrač najviše klase."

A povodom spomenutih glasina o povlačenju desetke Napolija iz mirovine, Diego Maradona junior je nakon ovako ljubaznog i pohvalnog uvoda o Jamesu naglo promijenio ton:

"Ne diraj desetku! To je privatno obiteljsko vlasništvo! Ona pripada mom ocu. Bile su glasine da će je dati Higuainu kada je dolazio, pa Insigneu... Ali to bi trebalo biti kao u NBA-u, kada umiroviš broj, više se ne smije koristiti."

Pročitajte više