Maradona: Kritičari, sada morate tražiti oprost!

ARGENTINSKI izbornik Diego Maradona ponovno je bio u formi pred novinarskim mikrofonima. Nakon plasmana u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi opet se sjetio starih "neprijatelja".

Svima onima koji nisu vjerovali u uspjeh Gaučosa nakon pobjede protiv Grčke (2:0) u 3. kolu skupine B je poručio:

"Pogledajte ove igrače, oni su stopostotni profesionalci koji brane boje Argentine. A vi koji ste nas kritizirali zbog igre u kvalifikacijama, morate tražiti oprost", poručio je Maradona novinarima i svim ostalim kritičarima.

"Pokazivali ste tako malo poštovanja prema igračima, ali mi smo vam dokazali da ste bili u krivu", dodao je argentinski izbornik.

Argentina je osvojila maksimalnih devet bodova u skupini A i sada je u osmini finala čeka Meksiko od kojeg je, nakon produžetaka, bila bolja sa 2:1 i prije četiri godine u borbi za četvrtfinale.

Rehhagel: Presudila je razlika u klasi       

Otto Rehhagel, 71-godišnji njemački trener na dužnosti izbornika grčke nogometne reprezentacije, svojim je nogometašima uoči 'biti ili ne biti' utakmice protiv Argentine rekao: "Odigrajte večeras utakmicu svojih života."

Njegovim nogometašima to ipak nije pošlo za rukom iako su do 77. minute držali 0:0 protiv velike Argentine. Eventualna pobjeda bi Grke odvela u osminu finala. No, u završnici su im presudila dva Martina, Demichelis i Palermo, koji su svojim golovima u 77. i 89. minuti donijeli Argentincima pobjedu 2:0, treću uzastopnu na Mundijalu u skupini B, te siguran plasman u osminu finala.

"Argentina je apsolutno zaslužila pobjedu, nema tu nikakve dvojbe. Željeli smo izbjeći da rano primimo gol, a u tome smo i uspjeli. No, Argentina je, dakako, puno kvalitetnija momčad od nas, njihova ih je klasa na kraju ipak dovela do pobjede. Moji su igrači odigrali srčano i borbeno. No, samo to nije bilo dovoljno da bismo Argentincima zadali neke veće probleme", objektivno je analizirao Rehhagel.

Pročitajte više