HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca i As: Vrsaljko najslabija karika? Kakva greška Liverpoola!

Foto: EPA

ŠIME VRSALJKO odlično je igrao u pobjedi Atletica nad Liverpoolom (1:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Trenera Simeonea i navijače oduševio je sjajnim nastupom, iako je još nespreman jer se prije tri tjedna vratio nakon godinu dana pauze zbog teške ozljede i operacije koljena.

Najčitaniji španjolski mediji ističu ga kao jednog od junaka velikog trijumfa nad prvakom Europe.

Marci je jedan od najboljih igrača Atletija, prije svega zbog toga što je u prvom dijelu sjajnim čuvanjem Sadia Manea natjerao Kloppa da već na poluvremenu zamijeni jednog od najboljih krilnih napadača svijeta: "Vrsaljko je sjajno isključio Manea u prvom poluvremenu, a to je iznimno težak zadatak. Nije se zaustavio na tome što ga je učinio bezopasnim, nego ga je zamalo i doslovno isključio iz meča time što je natjerao Manea na žuti karton, a zamalo je izborio i njegov drugi žuti, pa je Klopp morao izvući iz igre svoju zvijezdu. U drugom poluvremenu na Vrsaljka je poslao Divocka Origija, svog glavnog aduta s klupe. On je Hrvatu radio više problema od Manea, ali se Vrsaljko lako obračunao i s njim."

As se slaže da je "Vrsaljko otupio Liverpoolovu oštricu napada time što je Manea prvo isključio iz igre, a zatim ga isprovocirao da ga udari, čime je natjerao Kloppa na zamjenu" i dodaje da je "Liverpool, nakon što je shvatio da Lodi na lijevoj strani igra sjajno, u praktično svakom napadu pokušavao preko suprotne, Vrsaljkove strane. Ali tamo nije bilo prolaza." 

Pročitajte više