EURO 2020

Marca: Jedanaesterci su labirint iz kojeg Španjolci ne mogu pronaći izlaz

Foto: Cezaro De Luca/AP Images/Guliver

HRVATSKA i Španjolska igrat će utakmicu osmine finala Europskog prvenstva u ponedjeljak u Kopenhagenu. Pobjednik tog ogleda ići će u četvrtfinalu na boljeg iz susreta u kojem se sastaju Francuska i Švicarska.

Španjolci ništa ne žele prepustiti slučaju i posebnu su pažnju posvetili i vježbanju udaraca s bijele točke. Rade to redovito na treninzima, navodi Marca podsjećajući da je španjolska reprezentacija u nizu od pet vezanih promašenih kaznenih udaraca.

''Jedanaesterci su labirint iz kojeg Španjolci ne mogu pronaći izlaz'', piše španjolski sportski dnevnik u podsjećanju da su promašaje u pet posljednjih pokušaja s bijele točke nizala četvorica igrača, Sergio Ramos (dvaput), Abel Ruiz, Gerard Moreno i Alvaro Morata.

Marca navodi da bi se jedanaesterci mogli pokazati ključnima i u utakmici protiv Hrvatske pa ih vježbaju svi igrači, uključujući i trojicu golmana. Među njima je i David de Gea, čiji je promašeni jedanaesterac u finalu Europa lige bio presudan u tome da Manchester United ne stigne do titule protiv Villarreala.

Španjolska je na utakmicama europskih prvenstava promašila sedam od 12 pokušaja s bijele točke. Jednog od njih i Sergio Ramos na Europskom prvenstvu u Francuskoj u utakmici u kojoj je Hrvatska golovima Nikole Kalinića i Ivana Perišića okrenula 0:1 u pobjedu 2:1. Obranio mu ga je Danijel Subašić.

Pročitajte više