psg

Marca: Južnoamerički klan preuzeo je PSG. Donnarummu tjeraju iz kluba

Foto: Stephane Mahe/Reuters

GIANLUIGI DONNARUMMA bio je jedna od brojnih zvijezda koje su ovog ljeta stigle u PSG.

Bivši golman Milana na Park prinčeva stigao je s pedigreom jednog od ključnih igrača talijanske reprezentacije koja je osvojila Europsko prvenstvo i očekivalo se da će mu mjesto prvoga golmana PSG-a biti zajamčeno. No Donnarumma je do sad odigrao samo dvije od sedam utakmica PSG-a u novoj sezoni, a prednost je dobio Keylor Navas.

Nezadovoljan statusom

Marca piše, pozivajući se na talijanske izvore, da je Donnarumma jako nezadovoljan statusom koji ima u klubu osobito nakon što je njegov agent Mino Raiola, koji je inzistirao na njegovom odlasku u PSG, rekao da nikakvih problema s konkurencijom neće biti.

"Gigi će braniti, s Navasom neće biti problema", govorio je ljetos Raiola.

Marca piše da Donnarumma zaista nema problema s Navasom i da je dvojac u odličnim odnosima, ali i da je Talijan očekivao da će imati puno veću ulogu. Jedan od razloga što je tako, piše Corriere dello Sport, jest činjenica da je južnoamerički klan preuzeo sve konce u svlačionici PSG-a. Angel Di Maria, Lionel Messi, Leandro Paredes, Marquinhos i Neymar drže se stalno zajedno i oni navodno favoriziraju Kostarikanca Keylora Navasa na golu.

"Donnarumma nije ni sanjao ovakvu situaciju u PSG-u. Računao je da će bez razmišljanja biti prva Pochettinova opcija, no za sad prednost ima Navas. Raiola prati situaciju i navodno će razmotriti opcije da Donnarumma na ljeto ode u Juventus ako se situacija u Parizu ne popravi", piše Marca.

Branio samo dvije utakmice, a plaćaju ga 12 milijuna eura po sezoni

U dosadašnjoj karijeri na Parku prinčeva Donnarumma je branio samo protiv Clermonta (4:0) te u  pretprošlom kolu protiv Lyona (2:1). U Ligi prvaka protiv Bruggea te u ostalim utakmicama branio je Navas, ali se očekuje da će Donnarumma, koji po sezoni zarađuje 12 milijuna eura, dobiti priliku u subotu kod kuće protiv Montpelliera.

"Moj odabir ovisi o njihovim karakteristikama. Riječ je o dva fantastična golmana koji su sjajni i na treninzima i na utakmicama. Odabir je težak, ali drago mi je što su Navas i Donnarumma u centru pažnje te da oni mogu također završiti na naslovnicama", zagonetno je rekao Pochettino.

Argentinac se za sad ne snalazi najbolje s punom svlačionicom skupo plaćenih zvijezda. Lionela Messija je izvadio iz igre protiv Lyona, a sunarodnjak mu je tom prilikom odbio dati ruku. Argentinac se na tom susretu ozlijedio te će propustiti sljedeće dvije utakmice.

Pročitajte više