LUKA MODRIĆ

Marca Modrićevu igru opisala posebnom riječju

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ bio je jedan od najboljih Realovih igrača u izbacivanju PSG-a u osmini finala Lige prvaka. Hrvatski kapetan asistirao je za drugi gol pri 3:1 pobjedi na Santiago Bernabeuu, a svih 90 minuta odigrao je spektakularno. Junak utakmice bio je Francuz Karim Benzema s tri postignuta gola, no Marca je velike komplimente uputila i 36-godišnjem hrvatskom veznjaku.

Marca: Spektakularan, brutalan

Španjolci su u širem opisu nakon maestralne partije protiv PSG-a upotrijebili izraz "apoteoza" (deifikacija), kojim se označava uzdizanje čovjeka među bogove odnosno čin kojim se osobe ili prirodne pojave štuju kao božanska bića.

"Spektakularan. Apoteoza. Projurio je cijelim veznim redom PSG-a pri rezultatu 3:1 za Real Madrid, a ostalo mu je goriva da pomogne Benzemi suptilnim dodirom kada mu je Vinicius vratio loptu. Njegova igra bila je brutalna. Umnožavao se kako su minute odmicale. Bez Casemira mu je bilo fizički zahtjevnije igrati", pišu Španjolci. Ove sezone Modrić u 32 nastupa ima tri gola i sedam asistencija. U svim natjecanjima za Real je odigrao 2480 minuta.

Pročitajte više