Marca: Modriću se dogodilo isto što i Kroosu

Foto: Profimedia

REAL MADRID plasirao se u polufinale Lige prvaka nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Manchester City u uzvratnoj utakmici četvrtfinala. Nakon što je u Madridu u prvom susretu bilo 3:3, City je dočekao Real u uzvratu u kojem je bilo 1:1, a nakon udaraca s bijele točke slavila je madridska momčad 4:3. Kod gostiju je penal promašio Luka Modrić, dok Mateo Kovačić nije realizirao svoj udarac u raspucavanju za Manchester City.

Španjolski mediji slave uspjeh Reala, koji će za finale igrati protiv Bayerna. Drugi polufinalni par su, podsjetimo, Paris Saint-Germain i Borussia Dortmund. Analizirajući napravljeno, Marca ističe da je Carlo Ancelotti iznenadio Pepa Guardiolu na početku utakmicu, kasnije da nije znao izvući Real iz rupe u koju ga je City bacio, da je patio, ali i da je tako moralo biti. Hvali se Realova obrana.

Marca: Kroos u sjeni, Modrić poput njega

Ističući pojedinačne učinke, Marca navodi da je Toni Kroos ostao u sjeni i da je bez lopte u nogama puno slabiji igrač. Hvali se njegova igračka inteligencija i dobra obrana, a slično piše i za Luku Modrića, koji je Kroosa zamijenio u 78. minuti utakmice.

"Dogodilo mu se isto što i Kroosu, bez lopte nije mogao izraziti svoje vrline. Posvetio se obrani jer druge opcije nije bilo. Nije uspio dokazati kvalitetu u završnici produžetaka. Promašio je u raspucavanju jedanaesteraca", ističe Marca, koja je Modriću dala ocjenu 6.

As navodi da je Modrić imao težak zadatak jer Real nije bio dobro posložen na terenu. Bez brojčane ocjene, o hrvatskom kapetanu se navodi i da je prvi pucao s bijele točke te da je Ederson pročitao stranu u koju je uputio udarac.

Pročitajte više