KOŠARKA

Marca piše o pokretanju europske NBA lige. Hoće li Lakersi doći u Madrid i Beograd?

Foto: AP Photo/Matt Kelley/Guliver

IAKO je povjerenik NBA lige Adam Silver uoči nove sezone jasno obznanio da se NBA do daljnjega namjerava širiti samo na novu tržišta u SAD-u te eventualno susjedima Kanadi i Meksiku, španjolska Marca ekskluzivno je objavila senzacionalnu priču o pokretanju NBA divizije u Europi.

Marca navodi kako su brojni europski klubovi nezadovoljni Euroligom, što je dovelo do odstupanja dugogodišnjeg čelnika Jordija Bartomeua i stvorilo vakuum za pokretanje NBA Europe.

No klubovi koji bi se natjecali u europskog diviziji ne bi igrali protiv sjevernoameričkih NBA momčadi, LeBron James i Lakersi ili Kevin Durant i Netsi ne bi gostovali u Madridu ili Beogradu, nego bi se radilo o novom natjecanju koje bi se odvijalo uz sadašnja poput Eurolige, Eurokupa i FIBA-ine Lige prvaka. Ukratko, ono bi bilo pandan nogometnoj Superligi koju je 12 europskih velikana ove godine pokušalo osnovati u lovu za većom zaradom.

Na isti bi se način od Eurolige odmetnuli nezadovoljni velikani i kreirali novo natjecanje, koje bi bilo pod NBA okriljem, baš kao što u Africi već postoji NBA Africa.

Marca piše da je Silver već poslao pismo namjere Euroligi, ali košarkaški portal Eurohoops je demantira i tvrdi da, prema njegovim izvorima, takvo pismo nije poslano.

Eurohoops javlja da su se predstavnici FIBA-e, Eurolige i NBA lige zaista sastali, ali ne kako bi razgovarali o pokretanju NBA divizije, nego o ujedinjenju europske košarke, a NBA je na sastanak pozvana kao dioničar.

Pročitajte više