HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Rakitić se vratio i više ga nitko ne može potjerati

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKI POVRATAK otpisane zvijezde Barcelone prva je vijest najčitanijeg španjolskog lista, Realu sklone Marce. Madridski dnevnik samo dva igrača aktualnog prvaka La Lige stavlja ispred Rakitića.

To su najbolji igrač i golman na svijetu, ali hrvatski veznjak odmah je iza Messija i Ter Stegena. Na poziciji koju je po nezamjenjivosti i standardnosti u momčadi držao do početka ove sezone.

"Ivan Rakitić se vratio u momčad Barcelone i više ga nitko ne može potjerati. Hrvatski veznjak prošao je najteži početak sezone. Igrač koji je prošle sezone odigrao čak 54 utakmice jedini nastup kao član prve momčadi ove sezone imao je još u petom kolu La Lige, ali sada je povezao tri uzastopna kao prvotimac. To je povratak u velikom stilu za igrača koji je od nedodirljivog postao zamjena za druga poluvremena."

Podsjeća se da je otpisani Rakitić bio stavljen u izlog za zimski prijelazni rok. "Ali igrač namijenjen za prodaju za tri tjedna vratio je status i važnost koju je ranije imao u momčadi. Busquets i De Jong su nezamjenjivi u vezi, dok se Rakitić za treću poziciju u tom dijelu ekipe bori s Arthurom Melom i Arturom Vidalom. Brazilac je uzeo mjesto Rakitiću, ali je Valverde zbog Melovih ozljeda i taktičkih razloga u zadnje vrijeme vratio Hrvata."

Marca za kraj navodi da će "Rakitić, koji se sjajno razumije s novom mladom zvijezdom Frankiejem De Jongom, nakon ovakvog preporoda dobro razmisliti hoće li u zimskom prijelaznom roku otići iz Barcelone."

Pročitajte više