TRANSFERI

Marca: Tottenham poslao odličnu ponudu za Balea, ali ima jedna velika kvaka

Foto: Gulliver / Getty Images, Screenshot: Marca

GARETH BALE ipak je dobio potencijalni azil za bijeg iz Reala. Ponuda njegovog bivšeg kluba Tottenhama njegovom aktualnom klubu je sjajna s obzirom na to da Bale danas slavi 30. rođendan, ali i na to u kakvom je psihofizičkom stanju čovjek koji je prije šest godina White Hart Lane zamijenio Santiago Bernabeuom za 101 milijun eura i postao najskuplji nogometaš u povijesti. Marca navodi da Spursi nude odštetu od čak 60 milijuna eura, ali ima jedna velika zapreka tom transferu.

Kako bi Bale opet postao igrač kluba za koji je igrao od 2007. do 2013., u kojem se proslavio i dva puta bio najbolji igrač Premier Leaguea, mora se odreći čak polovice godišnje plaće koju uživa u Realu. Ondje, naime, zarađuje fantastičnih 17 milijuna eura godišnje. To je zaista previše s obzirom na to koliko je ozlijeđen i kakve igre pruža zadnjih godinu dana, tijekom kojih je potpuno potonuo i od jednog od najboljih nogometaša svijeta postao "bivši igrač", ali i s obzirom na filozofiju Tottenhama da ni blizu nema takvih iskakanja u pogledu primanja, kako god se zvijezda zvala.

Uostalom, Harry Kane, najbolji strijelac, igrač i simbol Tottenhama, tek je potpisom novog ugovora dobacio do 11 milijuna eura godišnje. Tako da nema šanse da bi Bale, debelo u silaznoj putanji, bio plaćen dvostruko više od njega.

Bale, koji ima još tri godine ugovora s Realom i zajamčen 51 milijun eura plaće, prelaskom u Tottenham bi za isto vrijeme izgubio 25,5 milijuna eura. On se nikako ne želi odreći tolikog bogatstva, kao ni njegovi zastupnici koji imaju raskošnu proviziju od njegove plaće.

Ali kao što je prije šest godina ovaj transfer isforsirao odnos snaga 2:1 za prelazak, pri čemu su Real i Bale pritiskali Tottenham, sada je isti rezultat u borbi za povratak ugasle velške zvijezde. Međutim, sada je Bale sam protiv Tottenhama te posebno Reala, koji ga se želi riješiti po svaku cijenu, pa makar na njemu izgubio čak 40 milijuna eura. Zidane više ne želi vidjeti Balea.

Real je oduševljen Tottenhamovom ponudom jer koliko god se htio riješiti Balea, za njega su do sada stigle samo dvije ponude. Ova od Spursa i ona od Shanghai Shenhue. Kinezi su Baleu ponudili još veću plaću nego što ima u Realu, ali uz uvjet da ga od tog kluba preuzmu bez plaćanja odštete. Real je to odmah odbio. 

Međutim, Bale ima čvrst ugovor i svako pravo odbiti transfer, za koji oba zainteresirana kluba imaju samo 24 dana za realizaciju jer krajnji rok za ulazne transfere u Premier Leagueu je samo do 8. kolovoza. Osim toga, Real pritišće i nužnost skupljanja čak 200 milijuna eura od prodaje igrača kako bi ostao u okvirima financijskog fair-playa. 

Pročitajte više