TRANSFERI

Marco di Vaio: Nećemo Arnautovića prodati Unitedu. On je neprocjenjiv

Foto: EPA

AUSTRIJSKI reprezentativac srpskog porijekla Marko Arnautović (33) postao je jedna od glavnih priča u engleskim medijima. Naime, menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag navodno ga želi dovesti. Poslao je već inicijalnu ponudu od osam milijuna eura, no Arnautovićev klub Bologna ju je odbio. Oglasio se direktor Bologne, legendarni nogometaš Marco di Vaio, koji je rekao da Arnautović trenutno nije na prodaju.

"Nije stvar u novcu. On je neprocjenjiv zbog onoga što predstavlja. Želimo da nastavi igrati za nas jer smo uvjereni da nam može pomoći da rastemo. Uvijek je prvi na treningu i motivira ostale igrače. On nema cijenu. Želimo zadržati Marka, on je temelj našeg projekta", rekao je Di Vaio za Italia 1.

"Drago nam je da Manchester United želi dovesti Arnautovića, ponosni smo zbog toga. No smatramo da je uspjeh jer smo ga doveli tu nakon nekoliko godina u Kini. Odgovorio je na terenu na najbolji mogući način i želimo da tako nastaviti. Želimo osnažiti momčad za ovu sezonu, a ne ju oslabiti", zaključio je direktor Bologne.

Ogroman talent koji nije ispunio potencijal

Arnautović je stigao u Bolognu prošle godine iz kineskog SH Porta za tri milijuna eura. Prošle je sezone bio najbolji igrač, zabio je 15 golova ukupno u svim natjecanjima. Za Bolognu je ugovorom vezan još godinu dana.

U mladosti je bio ogroman talent, no zbog teškog karaktera i nediscipline nikad nije uspio ispuniti svoj potencijal. Igrao je za mlade momčadi Austrije Beč i Rapida, bio je u Twenteu, Interu, Werderu, Stoke Cityju i West Hamu.

Transfer iz West Hama u Kinu bio mu je najveći u karijeri i bio je vrijedan 35 milijuna eura. Najviše se zadržao u Stoke Cityju, gdje je odigrao 145 utakmica, zabio 26 golova i upisao 32 asistencije. Za austrijsku je reprezentaciju upisao 102 nastupa i zabio 33 gola.

Pročitajte više