Marco Materazzi - povratak najvećeg nogometnog provokatora

MARCO MATERAZZI vratio se nogometu nastupom za rezervnu momčad Intera koja je gostovala na proslavi 150. obljetnice Sheffield FC-a.

Sheffield FC, najstariji nogometni klub na svijetu, proslavio je 150. obljetnicu osnutka prijateljskom utakmicom protiv rezervne momčadi Intera. Dakako, ova je obljetnica vrijedna svake pozornosti. Međutim, za navijače Intera ipak je puno značajnija vijest povratak Marca Materazzija, koji je na stadionu Bramall Lane, najstarijem na svijetu koji još uvijek ugošćuje profesionalne utakmice, odigrao 70 minuta i sudjelovao u pobjedi svog sastava 5-2.

Bila je to prva Materazzijeva utakmica nakon što je stradao na prijateljskoj utakmici Italije u Mađarskoj krajem kolovoza, kada je jedan mađarski nogometaš pao na njega. Zbog traume u mišiću Materazzi je zadobio unutarnje krvarenje, te je morao na hitnu operaciju. Prve prognoze govorile su o stanci sve do Božića.

Jučerašnju utakmicu gledalo je oko 30 tisuća posjetitelja, a Interov predsjednik Massimo Moratti darovao je svog kolegu iz slavljeničkog kluba s dresovima Zlatana Ibrahimovića, Materazzija i nogometne legende Pelea.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više