Mario Carević "na robiji" u Saudijskoj Arabiji

NAKADAŠNJI perspektivni Hajdukov veznjak i ponajbolji izdanak "Bilih tića" Mario Carević već duže vrijeme doslovno ima zabranu izlaska iz Saudijske Arabije, gdje je član Al-Ittihada, nogometnog kluba iz Jede.

23-godišnji je Makaranin potpisao ugovor s klubom potkraj prošle godine na nagovor tadašnjeg trenera Al-Ittihada, uglednog hrvatskog trenera Tomislava Ivića.

Razlozi zbog kojih Mario želi napustiti Saudijsku Arabiju financijske su prirode.

"Već pet njeseci me ne plaćaju. Slučaj sam predao Fifi, očekujem da će se to riješiti u što bržem roku. Onda ću razmišljati o novom klubu. Sad mogu samo čekati..." – rekao je Carević za Jutarnji list.

Iako se zna kako je Mario ponovo najbliže svom Hajduku, postoji opcija u kojoj se spominje i kao novo Dinamovo pojačanje.

No, o svemu je uistinu prerano raspravljati, jer se mladi nogometaš još uvijek nalazi "zatočen" u bogatoj kraljevini, nadajući se kako će napokon dobiti svoju izlaznu vizu bez koje ne smije napustiti Saudijsku Arabiju.

"Putovnicu mi nisu uzeli, imam i otvorenu avionsku kartu za povratak, ali u klubu mi je pohranjena izlazna viza. Ne mogu je dobiti bez dozvole predsjednika, a on je neuhvatljiv. Osjećam se kao na robiji u zlatnom kavezu." – požalio se Carević.

Predsjednik kluba, šeik Mansur Balawi trgovac je naftom i dijamantima, a najčešće boravi u Londonu.

Koliko će drama oko povratka u Hrvatsku još trajati, ne zna se. Čini se kako niti pola milijuna dolara odštete Arapima ne predstavlja velik novac, pa je upitno hoće li svota uspjeti barem malo ubrzati cijelu stvar.

Pročitajte više