Marko Tomas najkorisniji igrač četvrtog kola Goodyear lige

ZAGREBOV igrač i hrvatski reprezentativac Marko Tomas proglašen je za najkorisnijeg igrača četvrtog kola Goodyear lige. U ovom kolu su se hrvatski igrači posebno iskazali jer, kako kažu statistike, četiri najkorisnija igrača dolaze upravo iz Hrvatske.

Momčad Zagreba je u četvrtom kolu u Domžalama pobijedila 97:85. Marko Tomas je u igri proveo oko 33 minute, postigao je 26 poena sa 64.3 % šuta, upisao je četiri asistencije, četiri skoka, dvije ukradene lopte, a izborio je devet prekršaja. Ukupna Tomasova valorizacija iznosi 33.

Hrvat u dresu Union Olimpije, Marino Baždarić, u pobjedi svoje momčadi protiv Šibenke sudjelovao je 31 minutu, postigao je 22 poena (62.5 % šut) uz tri ofenzivna skoka, dvije asistencije i sedam izborenih prekršaja. Marino je utakmicu završio bez osobnih pogrešaka. Njegova valorizacija nakon utakmice iznosi 31.

Zagrebaš Damir Miljković je u Domžalama na parketu proveo malo više od 37 minuta, a za to vrijeme je postigao 22 poena (61.5 % šut). Miljković je upisao čak devet asistencija, a uz to je pridodao tri skoka, tri ukradene lopte i četiri izborena prekršaja. Ukupna valorizacija Zagrebovog kapetana iznosi 30.

Cibonin centar Andrija Žižić u igri je proveo 29 minuta. Postigao je 24 poena (54.5 % šut), a uz to je upisao šest skokova i sedam izborenih prekršaja. Žižićeva valorizacija nakon utakmice s Crvenom Zvezdom iznosi 30.

V.P.

Pročitajte više