Markota potpisao trogodišnji ugovor s Bucksima

NAKON što je potkraj lipnja posredstvom San Antonio Spursa Damir Markota iz Cibone prešao u  Milwaukee, bivši je Cibonin igrač u utorak potpisao trogodišnji ugovor s Bucksima. Financijski detalji ugovora nisu obznanjeni.

Bucksi su 20-godišnjeg Markotu angažirali nakon što su ga u drugoj rundi drafta kao predzadnjeg izabrali San Antonio Spursi, međutim odmah je proslijeđen u redove Milawaukeea u zamjenu za jedan od dva picka Bucksa u drugoj rundi sljedećeg drafta.

"On zna šutirati, visok je 210 cm. Biti će pravo napadačko pojačanje koje će se znati pokazati na terenu. Može trčati, dobro hvata i dodaje loptu, i poznaje različite stvari u igri. Vrlo je vješt i zna kako plasirati loptu. Ima priliku postati vrlo dobar NBA igrač." - rekao je glavni menadžer Milwaukeea Larry Harris.

Harris kaže da planira Markotu ove jeseni odvesti u klupski trening kamp, a nagađa se da bi Markota neko vrijeme mogao provesti u NBA-ovoj razvojnoj ligi.

"Sigurni smo da je pametnije da ga imamo ovdje kod sebe nego da smo ga još godinu dana ostavili u Europi. Nismo još sigurni u pogledu razvojne lige, iako je i to jedna od mogućnosti. Trenutno je on naš 13. igrač pod ugovorom i njegov prvi cilj jest postizanje veće čvrstoće njegovog tijela." - zaključio je Harris.

Markota je prošle sezone u redovima Cibone imao prosjek od 21.8 minuta, 8.3 koša i 4.4 skoka u Goodyear ligi, dok je u Euroligi u prosjeku igrao 20.4 minute, te upisao 7.8 koševa i 5.1 skok.


I.K.

Pročitajte više