Marković: Ako ne dobijemo EURO 2012 nikad ništa od naših stadiona

VLATKO MARKOVIĆ, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza gostovao je u emisiji Obiteljskog radija te kazao kako je presretan što je dobio nagradu "Vitez nacionalnog reda" od Francuske.

"Vrlo mi je drago što sam dobio francusku nagradu. U Francuskoj sam radio izvanredno, bio sam začetnik novih ideja. Francusku obožavam, a kada mi nagradu predaje jedna od najboljih desetki svih vremena onda mi ne može biti svejedno." - kazao je Marković.

"U Mađarskoj se po igraču zove stadion, po Ferencu Szuszi. Oni već sada rade ono što nama ne pada napamet. Dražen Jerković i slični trebali i imati ne samo svoju ulicu već i sportski objekt. Mi puno filozofiramo, a trebali bi učiti od drugih." - dodao je Marković te upozorio kako imamo reprezentativce i olimpijce koji su danas gladni.

Vlatko Marković je upozorio kako, ako Hrvatska zajedno s Mađarskom ne dobije organizaciju EP-a 2012, da ćemo teško ikada dobiti prave nogometne stadione.

"Ako ne stisnemo i ako Vlada ne stane na način kako je stala, ako se dogodi da promašimo, uvjeravam vas da ako stadione ne dobijemo preko velike manifestacija kao što je EP, ma tko će ih dalje izgraditi?" - kazao je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Marković je dodao kako su ga u posljednje vrijeme mnogo ispitivali o tome hoće li napustiti mjesto predsjednika HNS-a nakon što u studenom doznamo hoćemo li dobiti EURO 2012. te najavio da će tada odlučiti.

"Mogu se i sutra povući. Nevjerojatno je kako Hrvata smeta tuđi uspjeh i rezultat, to je katastrofalno. Imam snage, ali kad se prvenstvo završi povući ću crtu i vidjeti što dalje." - zaključio je Marković.

S.H.

Pročitajte više