Marković: Politika me ne zanima

PREDSJEDNIK se umorio. Ili jednostavno nema odgovore na silna pitanja javnosti koja kao da je jedva dočekala njegov prvi kiks. Iako je teško povjerovati da nešto može poljuljati Markovićev status u Rusanovoj, po prvi puta predsjedniku su leđa okrenuli njegovi "prijatelji", od oni u UEFA-i, preko pobočnika iz Saveza pa sve do hrvatskog premijera kojeg je jedinog poveo u bitku za EURO. 

Ivo Sanader na redovitoj sjednici Vlade, međutim, upotrijebio je riječ debakl. A Marković je, baš u svom stilu, poručio da neće politiku u svoju butigu.

"Politika me nimalo ne zanima i ne želim uopće komentirati izjave premijera Ive Sanadera." - rekao je.

"Naš će se Izvršni odbor ubrzo sastati i donijeti prave zaključke. Pa mi smo napravili i više od naših mogućnosti, napravili smo sve ono što smo trebali. Stoga ne razmišljam o ostavci." - iz Budimpešte je Marković poručio preko RTL televizije.

"Odluka UEFA-e je takva kakva jest, vjerujte mi da niti Mađarima nije jasno što se moralo dogoditi. No, ne želim da se politika miješa, konačnu ocjenu dat će ljudi iz našeg Saveza." - dodao je, ističući kako će ostavku dati samo na mjesto voditelja projekta.

"Šok u Mađarskoj"

Strani mediji, od CNN-a preko Guardiana, pa sve do afričkih news portala, prenose reakcije Vlatka Markovića, ali i njegovih oponenata. Šok i nevjerica u Mađarskoj i Hrvatskoj najčešći je naslov njihovih izvješća. No, dok je naš premijer Ivo Sanader odlučio javno prozvati odgovorne, u Mađarskoj je situacija još uvijek pod kontrolom.

"Zaista je teško objasniti odluku UEFA-e obzirom da mnoge stvari nisu išle na ruku ukrajinsko-poljskoj kandidaturi. No, jedino što u ovom trenutku možemo je čestitati pobjednicima.  No, pravo je čudo što je ukrajinsko-poljska kandidatura uspjela pobijediti talijansku." - za Nemzti sport prokomentirao je Istvan Kisteleki, predsjednik mađarskog nogometnog saveza.

Foto: D.P.

Pročitajte više