Marković protiv lige sa srpskim klubovima, slično razmišljaju i klubovi

NAKON što je u javnost procurila informacija o dogovorima nogometnih saveza Hrvatske i Mađarske o osnivanju regionalne nogometne lige, predsjednik HNS-a izrazio je suzdržanost prema toj ideji. Marković ističe kako nipošto ne bi pristao na nogometni analogon košarkaškoj Goodyear ligi.

"Regionalna liga trenutačno teško može biti opravdana. I uopće ne mislim na regionalnu ligu, pogotovo ne na sličnu košarkaškoj, dakle nekakvu nogometnu Goodyear ligu." – izjavio je Marković za Večernji list, pa dodao: "Košarkaška je pokazala koliko je tu problema, a kako bi tek bilo na stadionima ako bi na neke utakmice došlo 40-50 tisuća ljudi. Preveliki bi to bili problemi."

Predsjednik HNS-a pojasnio je da ga zanima isključivo regionalna liga u kojoj bi igrala po dva najbolja kluba iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke i Slovenije, te naglasio da, sve dok se ne osiguraju sponzori i TV prava, nije vrijeme za takav projekt.

Što se tiče hrvatskih prvoligaša, njihovi čelnici slažu se s idejom regionalne lige, ali svi osim Rijeke napominju kako ni "pod razno" ne žele igrati u ligi s klubovima iz SiCG.

" Rijeka je apsolutno za takvu ideju. Naš je stav jasan: želimo igrati u regionalnoj ligi." – izjavio je direktor Rijeke Zlatko Mihailović.

Predsjednik NK Osijeka ustvrdio je kako je njegov klub jedan od inicijatora projekta regionalne lige, ali dodao kako je izričito protiv sudjelovanja klubova iz SiCG.

Trener Varteks Ćiro Blažević tvrdi da nije previše razmišljao o toj ideji, ali je u principu "za sve što donosi boljitak hrvatskom nogometu".

S Poljuda poručuju da još nisu razgovarali o osnivanju regionalne lige. Nisu protiv takve ideje, ali imaju jedan uvjet – da u njoj ne sudjeluju klubovi država nastalih raspadom SFRJ.

Pročitajte više