Markovićev emisar je Miro Vidović?

"NIJE mi žao zbog svega što sam napisao. Objavio bih istinu i da smo dobili EURO. A da smo dobili domaćinstvo, bio bih i sretan." - nadovezuje se Ivo Pukanić na optužbe u svojoj kolumni kojom ne samo da diskreditira osmogodišnji rad predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, već ga sasvim jasno, a čini se i argumentirano optužuje za pokušaj podmićivanja.

Osoba dana i dalje je stanoviti M.V., koji je prema Pukanićevom iskazu, za Markovića obavio prljavi posao. Iako predsjednik Uprave Nacionala i dalje sa zagonetnim osmjehom priča o liku i djelu M.V.-a, gostujući u Temi dana Nove TV nije se usudio demantirati kako se zapravo radi o Miru Vidoviću

"Ne mogu vam niti potvrditi niti demantirati tu informaciju. No, Marković i njemu bliski ljudi jako dobro znaju o kome se radi." - kaže Pukanić.

U cijeloj toj farsi sporan je, naime, jedan detalj; Vidović je djelovao u HNS-u, ali nikada nije bio visokopozicionirani državni dužnosnik, kakvim ga je Pukanić etiketirao u svojoj kolumni. Upravo je ta činjenica bila presudna da  Pukanić nehotice otkrije kako smo na pravom tragu...

"Ne znam koliko ste upoznati s aktivnostima Mira Vidovića. On po svom činu možda nije bio visokopozicioniran, ali po ovlastima svakako jest. No, ponavljam da ću puno ime i prezime sporne osobe iznijeti u javnost kad i ako procijeni da je to potrebno."

Oglasilo se u međuvremenu Državno odvjetništvo, čija je glasnogovornica Marina Mihordin  potvrdila:

"Gospodin Pukanić u razgovoru s državnim odvjetnikom nije spomenuo ime osobe koju je sada naveo u svojoj kolumni te je rekao da će identitet navesti kada i ako odluči podnijeti prijavu. Tako činjenice koje je tad iznio nisu bile dovoljne da bi odvjetništvo po njima postupalo."

Pukanić je naime i sam istaknuo da kod Bajića nije išao s namjerom podizanja prijave, već samo na "obavijesni razgovor."

Nadalje, Pukanić je još jednom ukazao i na komične odnose u hrvatskom nogometu, ali i na privlačnost fotelje prvog čovjeka nogometne vlade oko koje se vrti golema količina novca.

"Ali to svakako nije Markovićeva zasluga, zaslužna je generacija '98., Vatreni, Ćiro te Mikša i Vedriš, ta ekipa je akumulirala novac koji se onda na temelju sjaja Vatrenih dalje generirao, a Vlatko novac samo zna trošiti." - otvoren je Pukanić.

Verbalne egzibicije Vlatka Markovića, u kojima ga naziva smećem od čovjeka i bezličnim lašcem, nimalo ga ne tangiraju. Kako tvrdi, jedva čeka sud gdje će Markoviću sa zadovoljstvom reći što ga ide.

"Ja poznam Vlatka Markovića, on je prevarant i i ja bih se zamislio nad samim sobom da on ima nešto lijepo reći o meni, i nadam se da će sve i doći do suda. Još su se Cvrk i onaj koji me je posjetio javno žalili kako sam ih odbio, a Cvrk je čak pitao jednog mog prijatelja može li što učiniti da me se ikako odgovori od kandidature." - rekao je Pukanić.

D.R.
Foto: H.P.

Pročitajte više