Vedriš: Otkako je Marković izabran moj komentar je da - nemam komentara

"TAMAN posla da bi Marković preko mene išao kupovati Ivu Pukanića. Pa mora da postoji barem 200 ljudi s istim inicijalima. Da sam imao kakvih osobnih interesa u hrvatskom nogometu, ne bih ni izlazio iz njega." - odgovara Mladen Vedriš, ekonomski stručnjak koji je u Rusanovoj kao prvi čovjek nogometne vlade odradio olimpijski ciklus, od 1990-1994.

Iste godine u potpunosti se isključuje sa visokopolitičke i nogometne scene.  Obnašao je dužnost savjetnika i voditelja Službe pri Izvršnom vijeću Skupštine Grada Zagreba, bio je v.d. zamjenik  predsjednika Komiteta u Gradskom komitetu za prostorno uređenje i komunalne poslove, zatim predsjednik Izvršnog vijeća Skupštine Grada Zagreba, a u vrijeme ratnih zbivanja i predsjednika Kriznog štaba Grada Zagreba.

"Do travnja 1993. obnašao je dužnost potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske za područje gospodarstva, također je bio i predsjednik Hrvatske gospodarske komore do rujna 1995. godine, a u razdoblju od 1993. do 1995. godine bio je član Sabora Republike Hrvatske.

"Bio sam Tuđmanov politički sin, ali se nikada nisam upustio u problematiku Dinama..." - Vedriševa je izjava koja se pamti, ali ne koliko i njegova kultna autorska sintagma HAŠK Građanski. Neki ga etiketiraju kao osobu uključenu u procese privatizacije iz društvenog u privatno vlasništvo, drugi pak kao našeg ponajboljeg ekonomskog analitičara, a sasvim je sigurno jedno; Vedriš je odlično upoznat s prošlim , sadašnjim i budućim strukturama vlasti, kako nogometne tako i političke.

No, tijekom kratkog razgovora nije se želio upustiti  i u analizu HNS-ovog kaosa. 

"Otkako je Marković izabran za predsjednika HNS-a, moj je jedini komentar da nemam komentara." - kratko nam kaže Vedriš, inače docent na Katedri za ekonomsku politiku pri Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Zauzvrat je ponudio viđenje velškog debakla; "Žalosno. Žalosno s nogometnom aspekta, žalosno s aspekta jedne zemlje. Vi možete obmanjivati sebe, ali sve to prenijeti na javnost, to zaista ne razumijem. Završilo je kako je završilo, a krajnji je rezultat najbolji pokazatelj da nije bilo nimalo lobističko-komunikacijskog potencijala." - jasan je prvi HNS-ov predsjednik.

"Sramotno je da smo kao Savez imali predispozicije da nešto napravimo, a to nismo znali učiniti." - dodao je.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara