Martić izgubila u četvrtfinalu Wuhanua od prve tenisačice svijeta

Foto: EPA

NAJBOLJA hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA-22.) izgubila je u četvrtak u četvrtfinalu teniskog WTA turnira u Wuhanu. Bolja od nje bila je prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty, koja je pobijedila 7:6 (6), 3:6, 6:3 za dva sata i 23 minute igre.

U prvom setu Barty je došla do prednosti od 4:1, ali onda Martić uzima servis Australki za 4:3 i izjednačuje pa set odlazi u tie-break. I u tie-breaku Barty dolazi do vodstva od 4:1, ali potom Martić uspijeva izjednačiti na 4:4, no nakon toga radi nekoliko pogrešaka i Australka uzima prvi set poslije sat vremena igre.

U drugom setu sasvim drugačija slika; Martić na početku uzima servis australskoj tenisačici, koja u ovom setu radi 13 neprisiljenih pogrešaka, i to joj je bilo dosta da ga privede kraju nakon 32 minute igre.

Treći set Martić započinje oduzimanjem servisa suparnici, no Barty ga odmah vraća. Australka uzima Martić još jednom servis za 5:3 te nakon 49 minuta i propuštene dvije meč-lopte osvaja set i meč.

U dosta izjednačenom meču Martić je servirala deset aseva, a Australka sedam. Obje su tenisačice napravile po četiri dvostruke greške i obje su četiri puta gubile svoj servis. Barty je osvojila više poena na prvom servisu - 73 posto, a Martić 61 posto. Hrvatska tenisačica imala je 55 posto poena na prvom servisu, a Barty 50 posto. 

Pročitajte više